Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na rekonstrukci zimního stadionu v Hradci Králové se zastupitelské kluby neshodnou. Každý má jiný názor

O rekonstrukci zimního stadionu v Hradci Králové se mluví dlouhá léta. Některé zastupitelské kluby vidí příležitost v přebudování celého prostranství, jiní o modernizaci 50 let starého zimního areálu nechtějí ani slyšet. Problematice rekonstrukce zimního stadionu se věnuje i dnešní vydání Politické koridy. Jednotlivé názory zastupitelských klubů v aktuálním vedení města si můžete přečíst níže.

OTÁZKA: Jaký máte názor na rekonstrukci zimního stadionu v Hradci Králové? Pokud se do projektu pustit, za jakých podmínek?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Pavel Vacek (Piráti), Martin Hanousek (Zelení) a Lubomír Štěpán (KSČM). 


Zdeněk Fink (HDK)

Dobrý den, jak už jsem opakovaně říkal na zastupitelstvu… Je třeba napřed zpracovat alespoň studii celých prostor od Fortny až po hotel a současnou halu. Aby v tomto cenném území městské památkové zóny nevznikl nějaký paskvil. Jde o druhou ledovou plochu (nevíme přesně v jakém je hala stavu - mnohokrát se opravovala), její provázanost s prostorem mezi halami, hotelem a také parkhasem. Takže za mne naplánovat, schválit záměr a postupně naplňovat dle finančních možností a dalších priorit.

Alexandr Hrabálek (ODS)

Zimní stadion rekonstrukci skutečně potřebuje. Je to zařízení staré několik desítek let a vznikal v době, kdy hokejisté nedosahovali špičkové úrovně v rámci ČR a také v době, která na podobné stavby kladla úplně jiné nároky. Dnes naši hokejisté hrají stabilně na špici extraligové soutěže a podobně si vedou i jejich nástupci – junioři a žáci. Rekonstrukce je zcela nezbytná proto, aby se zlepšilo prostředí jak pro dospělé, tak i nejmenší hráče. Rekonstrukce bude znamenat vybudování šaten pro A-tým a zároveň rekonstrukci šaten pro děti. Vše by mělo proběhnout zároveň.

Jak děti, tak náš A-tým tím získají prostory odpovídající jejich výkonům a době, ve které žijeme. V letošním rozpočtu jsme měli na tyto úpravy připraveny částečně prostředky, bohužel, zastupitelstvo mělo jiný názor a rekonstrukce těchto prostor je odložena. Stavba je připravena pro následující vedení města, věřím, že bude započata již v roce 2023. Udělal jsem a udělám pro to maximum.

Pavel Marek (ANO)

Stadión má řadu problémů. Celková rekonstrukce nebyla dokončena a skončilo to sporem s ABD.

Nejlogičtější a dlouhodobě plánované řešení je přístavba a nástavba bloku „E“. Je již hotová projektová dokumentace a další legislativní náležitosti. Problémem je však financování, kdy alokovaná částka pro tento rok ve výši 30 milionů korun byla rozhodnutím ZM převedena na jiné aktivity.

Tím by se oddělilo prostorově „A“ mužstvo od mládeže a uvolněný prostor by se použil na kabiny pro cca dvě mládežnické kategorie. Dalším logickým krokem by byly úpravy v malé hale, kde by měly vzniknout především prostory pro naše mládežnická mužstva, a to kabiny pro hráče a realizační tým, v lepším případě i další zázemí. Tímto krokem bychom se již zcela určitě zbavili mobilních buněk, kde děti nemají ani možnost se umýt, o absenci WC nemluvě.

Stadión je však třeba v blízké budoucnosti opravdu dobudovat i když chápu dnešní situaci nejen politickou, ale finanční.

Anna Maclová (Koalice pro Hradec)

Nemám nic proti modernizaci zimního stadionu, ale nelíbí se mi načasování realizace připravovaného projektu a také postrádám k němu více informací. Město nyní staví fotbalový stadion, což je dosud největší investice v předpokládané výši přes tři čtvrtě miliardy korun z rozpočtu města bez slibované státní dotace. Před komunálními volbami jsme všichni slibovali, jak budeme pokračovat v rekonstrukci Benešovy třídy v nejlidnatějším sídlišti, jak byly tyto sliby naplněny?

Navíc v Hradci Králové je potřeba myslet i na další skupiny občanů a jejich zájmy a nepreferovat tak výrazně dva druhy sportů. A nyní s ohledem na stávající situaci vyvolanou válkou na Ukrajině, kdy i do našeho města proudí stovky uprchlíků, vidíme, jak jsme zanedbali výstavbu příp. rekonstrukci bytů.

Tak dlouho omíláme téma dostupnosti bydlení, a to i pro naše občany. Takže mé priority jsou nyní o to víc spojené právě s otázkami bydlení a vytváření co nejlepších podmínek pro život všech občanů našeho města a aktuálně i zajištění přijetí příchozích lidí z Ukrajiny. Kéž jim dokážeme být nablízku v tak těžké době. Díky všem, kteří pomáhají. Prosím, vydržme, pomáhat bude potřeba delší čas.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky politická, korida, zastupitel, klub, Hradec Králové, názor, rekonstrukce, stadion, zimní, hokej, revitalizace, zimní stadion, Martin Hanousek, Česká pirátská strana, Lubomír Štěpán, Zdeněk Fink, KSČM, Hudební divadlo Karlín, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rekonstrukci zimního stadionu v Hradci Králové se zastupitelské kluby neshodnou. Každý má jiný názor  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.