Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tuningový sraz v Hradci přinesl do policejní kasy téměř padesát tisíc. Pokuty byly nejčastěji za rychlost

V Hradci Králové se v neděli konal sraz tuningových vozidel. Tradičně se ho účastnily i desítky policistů, kteří kontrolovali, zda účastníci dodržují předepsanou rychlost. Na pokutách strážníci vybrali téměř padesát tisíc korun. Odhalili i řidiče, který nadýchal 1,5 promile.

Na nedělní sraz milovníků tuningu do Hradce Králové dorazily i desítky dopravních policistů, kteří se ve zvýšené míře zaměřili na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V odpoledních a večerních hodinách kontrolovali hlavně dodržování rychlosti nejen v Hradci Králové, ale i na příjezdových komunikacích do města.

Policisté kontrolovali technický stav vozidel, způsob jízdy, dodržování používání bezpečnostních pásů, ale soustředili se také na držení hovorového zařízení za jízdy, ale i na další porušení zákonných pravidel,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Celkem odhalili 64 přestupků a na pokutách vybrali téměř padesát tisíc korun. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 29 řidičů, kteří za to zaplatili dohromady 23 tisíc korun.  Dalších šest provinilců je v řešení správního orgánu.

Mezi nimi je i řidič, který řídil pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,5 promile. V případě, že mu soud prokáže, že se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, může mu uložit trest až do výše jednoho roku.

Policisté budou v těchto kontrolách během podobných akcí pokračovat. „Cílíme na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, dále samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, auto, tuning, sraz, policisté, kontroly, pokuty, rychlost, alkohol, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tuningový sraz v Hradci přinesl do policejní kasy téměř padesát tisíc. Pokuty byly nejčastěji za rychlost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.