Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkend nabídne poslední velké akce na sněhu, charitativní běh pro Ukrajinu nebo atraktivní hokej

Zimní sezona na horách pomalu vrcholí, a tak nadcházející víkend nabídne spoustu velkých akcí na sněhu. Stále taky neutuchá touha pomáhat lidem prchajícím z Ukrajiny, takže se koná hned několik benefičních akcí, během kterých můžete přispět na dobrou věc. Za sportem vyrazíme do Hradce Králové, kde o víkendu startuje nejzajímavější část hokejové extraligy.

Největší skialpový festival v Evropě se koná od pátku do neděle v Peci pod Sněžkou. Milovníci hor, sněhu a panenských sjezdů se tady mohou zúčastnit několika desítek praktických workshopů na téma bezpečnosti, lavinové prevence nebo výuky lyžování. K tomu nebudou chybět přednášky předních hvězd světového skialpinismu Benedikta Böhma, Javiera Martína de Villy a mnoha dalších. Z programu si vyberou začátečníci i pokročilí.

Do neděle 20. března probíhá ve skiareálu Svatý Petr ve Špindlerově mlýně Snowjam FIS World Cup 2022. Největší snowboardový závod slibuje skvělou atmosféru. Na startovním poli se objeví ti nejlepší profíci z celého světa. V programu nebude chybět ani večerní exhibice Snickers Best Trick, který je fantastickým vyvrcholením celé akce. Pro diváky a fanoušky snowboardingu to není jen šance vidět svoje idoly v realitě, ale i víkend plný sportu, adrenalinu a zábavy.

Snow show 2022 je na programu v sobotu 19. března u lanovky Žalý na Benecku. Od 9 do 15 hodin vás čeká zábavný den plný soutěží o hodnotné ceny. Chybět nebude profesionální barmanská show Petra Hurty na terase, vylosování hodnotných cen včetně nových lyží. Moderuje Petr Ticháček z Hitrádia Černá Hora.

Ve Ski areálu Buková hora v Červené vodě se v sobotu koná karneval na sněhu, který se stal v Orlickém Záhoří již oblíbenou tradicí. Start akce je v 11 hodin a těšit se můžete na hry, soutěže a zábavný sjezd masek.

Ve Skicentru Říčky v Orlických horách se v neděli od osmi hodin do čtyř do odpoledne uskuteční závod O pohár Orlických hor. Konat se bud opět na černé sjezdovce. Závod je určený pro kategorie žáků U12, U14 a U16. Prezence je v neděli od osmi do devíti ve Srubu rozhodčích pod slalomovým svahem. Závod je posledním závodem série Pohár Orlických hor 2022 a bude zde tedy vyhlášeno celkové pořadí a oceněni první tři v každé kategorii.

Ve Vrchlabí na náměstí T.G. Masaryka se od pátku 18. března konají Farmářské trhy. Ty začínají v brzkých ranních hodinách a končí v závislosti návštěvnosti a vlivu počasí nejpozději však ve tři hodiny odpoledne.

Uprostřed lesa je název workshopu, který pořádá Galerie moderního umění v Náchodě v sobotu 19. března. Jedná se o výtvarnou dílnu pro rodiče s dětmi ideálně od pěti let.

Poslední zimní úplněk bude speciální v hradecké sauně NUUK u slepého ramene Labe. Program s názvem Plná luna potu – úplňková sauna se koná dnes od 16 hodin až do půlnoci. Každou březnovou neděli pak sauna pořádá takzvané Čtení u kamen, vždy od 14 hodin. Tuto neděli se bude číst kniha Mikulášovy patálie.

O víkendu bude Hradec Králové žít hokejem. Hradečtí lvi vstupují do čtvrtfinále hokejové extraligy sobotním utkání s Mladou Boleslaví od 19 hodin v ČPP Aréně, nedělní utkání začíná v 16 hodin.

Sportovní výkon ve spojení s dobrým skutkem na vás čeká v sobotu v hradeckých městských lesích. Start charitativního běhu pro Ukrajinu je v 11 dopoledne, registrace budou probíhat dvě hodiny před tím. Jedná se o měřený charitativní závod na pět a jedenáct kilometrů v královéhradeckých lesích u Stříbrňáku. Celé startovné z běhu putuje na transparentní účet a částka bude po ukončení akce poukázána okamžitě na aktuální potřeby prchajících obyvatel Ukrajiny v Královéhradeckém kraji prostřednictvím Diecézní charity Hradec Králové a Nomia, z.ú.

Rychnov nad Kněžnou pořádá v pátek a v sobotu humanitární sbírku pomoci Ukrajině. Přispět můžete v pátek do půl sedmé do večera a v sobotu od půl deváté do 12 hodiny v prostorách bývalého očkovacího centra ve Společenském centru. Vítané je konzervované jídlo v plechovkách, instantní jídlo, suchary, sladkosti, jídlo na vaření, cereálie, dětská strava, cukr, čaj, káva, trvanlivé mléko, hygienické potřeby, spací pytle, karimatky, matrace, deky, polštáře a ručníky.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, kultura, víkend, sport, tipy, charita, show, karneval, sauna, hokej, děti, zábava, Ukrajina, Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, jídlo, les, Orlické hory, Evropa, Benedikt Böhm, Javier Martín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend nabídne poslední velké akce na sněhu, charitativní běh pro Ukrajinu nebo atraktivní hokej  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.