Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

OBRAZEM: Z ptačí perspektivy dostává stadion v Hradci Králové konkrétní tvary

Kopce hlíny, tuny materiálu, jeřáb, bagry… To je pohled, který se každým dnem nabízí lidem, kteří chodí kolem budoucího fotbalového stadionu v Hradci Králové. Když se však podíváme z ptačí perspektivy, vidíme jasné obrysy a umíme si udělat obrázek o tom, jak bude nový stadion velký.

Stavba nového fotbalového stadionu v Hradci Králové oficiálně začala 22. února. Už dnes můžeme vidět hrubé základy a půdorys tribun kolem hrací plochy. To všechno díky fotografiím, které jsou pořízené z dronu.  

Základní stavba a nosné konstrukce už pomalu rostou. Na obrázcích můžeme vidět úplné začátky stavby západní tribuny, v níž bude zázemí, a věnec zbývajících tří tribun. „Základy budoucí hrací plochy budou položeny na podzim," uvedl technický vedoucí Strabagu Aleš Fišer.   

Otazník zatím visí nad budoucností východní tribuny původního stadionu, která je asi 20 metrů od budovaného stadionu. Město teprve bude muset rozhodnout, zda ji dá odstranit nebo ji po opravě zachová. 

Na fotografiích jsou také vidět položené konstrukce lízátek. Ta šla k zemi během několika dní v polovině září minulého roku. Na pozemcích fotbalového stadionu zůstanou. Zároveň zde projdou i rekonstrukcí. Před opětovným vrácením na stadion dělníci stožáry také mírně zkrátí. Dosavadní halogenová technologie osvětlení bude nahrazena úspornější LED technologií. 

Samotný stadion bude splňovat požadavky kategorie UEFA 4. V Hradci Králové tak bude možné hrát mezinárodní utkání. Kapacita arény by měla být osm tisíc diváků s možností navýšení na 9,3 tisíce míst. Všechna místa by měla být zastřešená. 

Kolem budoucí fotbalové arény bude natažená i běžecká dráha. Další běžecká dráha pak bude v osvětleném tunelu přímo pod tribunami. Na stadionu bude k dispozici i šest tělocvičen, občerstvení a sedm víceúčelových sálů.  

Díky multifunkčnosti zde půjdou uspořádat například kongresy, trhy nebo velké hudební festivaly. Už dříve vedení města tvrdilo, že se na případný koncert vejde až 25 tisíc lidí. Na stadionu bude celkem 12 skyboxů, z toho dva budou velkoprostorové. Zároveň se počítá s ubytováním pro zhruba 60 lidí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky stadion, fotbalový, Hradec Králové, ptačí, perspektiva, tribuna, stavba, galerie, foto, obrazem, video, fotbal, Malšovice, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, Strabag, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Z ptačí perspektivy dostává stadion v Hradci Králové konkrétní tvary  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.