Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká policie objasnila sérii krádeží kol. Za vším stojí trojice, která se do vězení vrací opakovaně

Hradečtí policisté objasnili sérii krádeží kol, ke kterým docházelo na různých místech od začátku roku. Za vším stojí trojice pachatelů, dva muži a jedna žena. Každý z nich je trestán opakovaně za nejrůznější delikty. Pro policisty tak nebyli neznámou. Nejmladší ze zlodějů je stíhán vazebně, zbylí dva na svobodě.

V neděli 13. března večer zadržela policejní hlídka tři osoby na autobusové zastávce v Hradci Králové. Těsně před tím trojice násilím vnikla do kolárny obytného domu v Šimkově ulici. Z místa pachatelé utekli, protože je při pokusu o krádež vyrušili nájemníci domu. Muži ve věku 26 a 34 let a pětatřicetiletá žena toho mají na kontě mnohem víc. Pro strážníky to byly „známé firmy“.

Mladší z mužů vyšel z vězení naposledy v únoru a soudně trestán byl už celkem devětkrát, především za majetkovou trestnou činnost. Naposledy začátkem března odcizil jízdní kolo ze zahrady rodinného domu a dále od obchodního centra.

Obviněný čtyřiatřicetiletý muž má taky bohatou trestní minulost. Z vězení byl propuštěn v září 2019 a před soudem stanul už čtrnáctkrát. Nyní je obviněn z toho, že se společně se ženou v lednu 2022 vloupal do domu a dále do společných garáží v ulici Jana Masaryka. Odtud dvojice odcizila dvě jízdní kola v hodnotě více než deset tisíc korun. Další kolo za čtyři tisíce korun pak muž ukradl z chodby domu na Velkém náměstí. Jeho majitel zároveň přišel o batoh se všemi osobními věcmi a doklady.

Ani obviněná žena nemá čistý trestní rejstřík. „Soudem byla trestaná pro maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, výtržnictví a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla hradecká policejní mluvčí Šárka Pižlová. Žena dostala naposledy trest s podmíněným odkladem na čtyři roky, a to do října 2025.  

Trojice čelí obvinění ze spáchání přečinu krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí.

Nejmladší ze zlodějů je stíhán vazebně, zbylí dva na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí tříletý pobyt ve vězení.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, krádež, kolo, zloděj, obvinění, vězení, policie, trest, muž, žena, pachatelé, věznice, dům, Jan Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká policie objasnila sérii krádeží kol. Za vším stojí trojice, která se do vězení vrací opakovaně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.