Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové odpustí ukrajinským uprchlíkům poplatek za pobyt. Zdarma mají i MHD

Ukrajinci prchající před válkou nebudou muset v Hradci Králové řešit poplatek za pobyt. Město jim ho automaticky odpustí. Tento poplatek musí platit každý, kdo je ve městě na krátkodobém pobytu a nemá zde trvalý pobyt. Výše poplatku je 15 korun. Už v minulosti ukrajinským uprchlíkům nabídlo město MHD zdarma.

„Tento poplatek musí město vybírat dle zákona, jeho výši si ale může v jistém rozmezí nastavit samo, v Hradci Králové je posledních pár let ve výši 15 korun za den. Tento poplatek se nyní promíjí ukrajinským uprchlíkům,“ říká náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky Monika Štayrová (ANO). 

Odpuštění poplatků se týká pouze uprchlíků, kteří museli svůj domov opustit kvůli válečnému konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Hradec Králové tak rozšířil svůj balíček pomoci. Už v minulosti radnice avizovala, že budou moct ukrajinští uprchlíci využívat hromadnou dopravu zdarma.  

Souhlasíte s podobnou formou pomoci pro uprchlíky?

Celkem hlasovalo175 čtenářů

„Hledáme všechny možné způsoby, jak pomoci nově příchozím občanům z Ukrajiny, kteří utíkají před válkou. Většina z nich zde nemá vlastní auta, nemohou si pohodlně dojet na nákup nebo k lékaři, proto jsme rozhodli jim pomoci a zajistit pro ně bezplatnou přepravu vozy MHD,“ řekl náměstek primátora pro správu městských organizací Pavel Marek (ANO). 

S podobným návrhem přišla i další města v České republice jako je například Praha, Brno, Plzeň nebo Liberec. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky uprchlík, Ukrajina, ČR, Rusko, boj, pomoc, Hradec Králové, ubytováním, odpuštění, poplatek, MHD, zdarma, anketa, veřejnost, městská hromadná doprava, ANO 2011, Monika Štayrová, Pavel Marek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové odpustí ukrajinským uprchlíkům poplatek za pobyt. Zdarma mají i MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.