Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnov schválil ostrý rozpočet. Počítá i s podporou lidem z Ukrajiny

Zastupitelé v Trutnově tento týden schválili ostrý rozpočet. Ten počítá s příjmy ve výši 696 milionů korun a výdaji za 862 milionů. Radnice chce v letošním roce investovat zhruba 208 milionů korun. Nový finanční balíček počítá i s pomocí lidem z Ukrajiny.

„Rozpočet hodnotím jako konzervativní. Očekáváme, že příjmy i výdaje budou reálně vyšší. Rozdíl mezi nimi pokryjeme rezervou, která byla za tímto účelem vytvořena v předchozích letech,“ popisuje schválený rozpočet starosta Michal Rosa (ODS). 

Rosa přiznává, že v současně schváleném rozpočtu nenajdeme všechny investiční akce, které jsou v plánu. „V tuto chvíli v něm nalezneme tu největší, což je rekonstrukce kina Vesmír za 110 milionů korun,“ říká starosta.  

Nový finanční plán však počítá s opravou Železničářské ulice. Ta vyjde na tři miliony korun. Dalších 15,8 milionu spolkne oprava a rekonstrukce chodníků v Polské ulici. „Akce jako například oprava skleněné lávky Na Struze nebo regenerace náměstí Hraničářů jsou závislé na získání dotace. Pokud uspějeme, přidáme akce do rozpočtu na dubnovém zasedání zastupitelstva,“ říká místostarosta Tomáš Hendrych (Piráti). Konečná podoba rozpočtu se proto může ještě změnit. Dalších 83 milionů korun půjde do údržby veřejného prostranství.  

Rozpočet počítá s pomocí lidem z Ukrajiny 

Zastupitelé spolu se schválením rozpočtu odsouhlasili také pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině. „Z částky 2,5 milionu korun je 100 tisíc určeno na nákup zdravotnického vybavení a 400 tisíc poskytneme jako finanční dar přímo Ukrajině. Zbývajícími dva miliony bude disponovat rada města a budou využity pro pomoc uprchlíkům, kteří budou umístěni tady u nás v Trutnově,“ vysvětluje finanční pomoc Michal Rosa.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, finance, rozpočet, Ukrajina, podpora, projekt, veřejnost, Michal Rosa, oprava, ODS, ruská invaze na Ukrajinu, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov schválil ostrý rozpočet. Počítá i s podporou lidem z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.