Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Duben je nový leden. Dejte si předsevzetí a ujděte deset tisíc kroků denně, nabádá nová výzva

Ujít deset tisíc kroků denně. To je dubnová výzva, ke které se mohou přidat všichni, kteří se chtějí pravidelně hýbat a udělat něco pro své zdraví. K akci se připojí i Královéhradecký kraj. Ten chce účastníky výzvy motivovat hodnotnými cenami.

Prvního dubna odstartuje letošní ročník výzvy Deset tisíc kroků denně. Cílem akce je motivovat lidi k pravidelnému pohybu. V přepočtu na kilometry je to denně vzdálenost okolo sedm a půl kilometru, kterou by měl účastník výzvy ujít. Není to ale podmínkou. Každý krok se počítá a důležitější než délka pochodu je pravidelnost pohybu a svižné tempo.

Výzva potrvá měsíc a účastníci v ní mohou soutěžit o hodnotné ceny. Královéhradecký kraj odmění deset vylosovaných, kteří během výzvy zaznamenají alespoň dvacet aktivních dní. “Jelikož lidi motivujeme ke zdravému životnímu stylu a udržitelné mobilitě, je naším cílem umožnit vyhrát v naší soutěži každému bez ohledu na počet ušlých kilometrů,“ uvedli zástupci kraje na svých stránkách.

Zájemci se mohou do výzvy registrovat už nyní. Neplatí tady žádná věková ani zdravotní omezení a účast je zcela zdarma. Účastník si může vybrat ze čtyř aktivit, které se dají různě kombinovat.

Překonej sám sebe

Tato výzva je rozdělená do několika kategorií s odlišnou vzdáleností. Od dvou až po třicet kilometrů denně. Je na každém na kolik se cítí a na kolik kroků si denně troufá.  

Poznej své okolí

Tato výzva je koncipována jako virtuální pouť po Česku. Celá trasa má devět set kilometrů, ale stačí, aby člověk každý den vykázal alespoň nějakou aktivitu. „Pokud člověk na mapě v rámci virtuální pouti ujde třicet kilometrů, tak si bude moct prohlédnout vybrané atraktivity dané etapy. Funguje to na principu adventního kalendáře. Trasa je navržená z Bruntálu do Dobříše,“ uvádějí o této aktivitě pořadatelé.

Pomáhej druhým

Chůzí se dá přispět i na různé charitativní projekty. Existují aplikace, kde za každý ujitý kilometr člověk přispěje jednu korunu na vybraný projekt.

Vyzvi kamarády

Kdo je soutěživý může svoje výsledky porovnávat s ostatními, ať už jako jednotlivec, tým nebo celé město či vesnice.

Každá aktivita zapsaná na online portále deset tisíc kroků bude obodována. Nahrávání aktivit pořadatelé ukončí 3. května 2022. Následně body vyhodnotí a určí vítěze.

Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z.s., který se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství. Významným spolupořadatelem akce jsou zapojená města a kraje, která pořádají lokální vyhlášení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, výzva, kroky, chůze, zdraví, sport, mobilita, město, cena, aktivita, životní styl, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duben je nový leden. Dejte si předsevzetí a ujděte deset tisíc kroků denně, nabádá nová výzva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.