Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lídrem ODS pro komunální volby v Hradci Králové bude ředitel městské policie

Lídrem kandidátky Občanské demokratické strany (ODS) pro podzimní komunální volby ve stotisícovém Hradci Králové bude ředitel hradecké městské policie Miroslav Hloušek. Rozhodlo o tom v pondělí volební shromáždění hradeckých členů ODS. O pozici lídra se ucházel i primátor Alexandr Hrabálek, ale při volbě neuspěl. Informaci potvrdil předseda hradecké oblastní rady ODS a poslanec Pavel Staněk.

Volbu Hlouška lídrem a kandidátem na primátora Staněk označil za signál změny, který přichází zevnitř hradecké ODS. "Věřím, že tato změna ohlašuje zásadní změnu celé kandidátky, kterou voličům předložíme. Máme-li být uvěřitelní, srozumitelní a volitelní, musíme v tom případě nabídnout skutečně zcela nová jména," uvedl.

O kandidátech na dalších místech kandidátky by hradečtí občanští demokraté měli rozhodnout na konci března. Do té doby by měl Hloušek jednat o složení svého týmu pro kandidátku, který by měl představit ke schválení členům ODS na druhém volebnímu shromáždění. "Přál bych si, aby byli zvoleni kandidáti, kteří budou reprezentovat ODS svojí prací a uvážlivými kroky pro město a jeho občany," uvedl Hloušek.

Kromě Hlouška a Hrabálka se o funkci lídra ucházel i předseda hradeckého zastupitelského klubu ODS a bývalý náměstek primátora Martin Soukup. Hloušek, který stojí v čele městské policie od roku 2005, byl do čela kandidátky zvolen v prvním kole.

V posledních volbách v roce 2018 získala ODS 10,3 procenta hlasů a skončila na třetím místě za hnutím ANO s 23,8 procenta a Hradeckým demokratickým klubem s 15,7 procenta. Koalici ODS po volbách utvořila s ANO a uskupením Změna pro Hradec a Zelení a získala v ní post primátora pro Hrabálka, který se do zastupitelstva dostal na preferenční hlasy z osmého místa kandidátky. Současně se ODS v roce 2018 vrátila do vedení města po čtyřech letech v opozici.

Odchodem Změny a Zelených se však koalice na podzim 2020 rozpadla a nová nevznikla. Rada města má nyní devět členů z původních 11 a je složená ze čtyř lidí z ODS, čtyř za ANO a zástupce Změny. ODS má post primátora a jednoho náměstka, za ANO jsou dva náměstci primátora.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, volby, ODS, obce, Hradec Králové, obecní policie, Alexandr Hrabálek, primátor, Pavel Staněk, ANO 2011, Martin Soukup, Hradecký demokratický klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídrem ODS pro komunální volby v Hradci Králové bude ředitel městské policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.