Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mountfield HK může získat prezidentský pohár. V cestě mu stojí silný Litvínov

Hokejový svátek čeká dnes na fanoušky hradeckého Mountfieldu. Pokud se domácím podaří nad Litvínovem vyhrát za tři body, získají prezidentský pohár pro vítěze základní část extraligy. Navíc po dlouhých měsících bude utkání sledovat plná hala, kapacita ČPP Arény nebude nijak omezena. Důležité utkání startuje v 18 hodin.

Hradečtí Lvi to ale nebudou mít jednoduché. Z Litvínova si před pár dny přivezli prohru 2:3 po samostatných nájezdech. V dnešním utkání se budou snažit tohle skóre odčinit. Severočeši v tabulce formy za posledních pět zápasů vedou se 14 body před Spartou a právě Hradcem Králové.

Víme, o co hrajeme, ale spíš musíme myslet na to, abychom posbírali body a hra se vrátila na takové parametry, které pak budou dobré i do play-off. To je pro nás teď nejdůležitější. Uděláme pro to maximum, ale hledíme mnohem dál než jenom na základní část,“ řekl kapitán Hradce Radek Smoleňák.

Pokud by se Mountfieldu podařilo vyhrát, mohli by Východočeši slavit zisk prezidentského poháru pro vítěze základní části extraligy.

Samozřejmě, teď už se o tom bavíme, ale před sezónou to nebyl nějaký náš cíl. Chtěli jsme se umístit co nejlíp, když už jsme ale tam, byla by škoda to nedotáhnout, protože si to můžeme pokazit jedině sami,“ dodává Smoleňák.

Domácí mají velkou výhodu i v tom, že na zápas už může přijít plná kapacita stadionu bez omezení. Očekává se tak skvělá fanouškovská kulisa.

Nejvíc se asi těší kluci z ciziny, kteří u nás atmosféru plné haly ještě nezažili. Doufám, že nás fanoušci přijdou podpořit a věřím tomu, že se těšíme my na ně i oni na nás. Myslím, že nemůže být lepší zápas než v pátek doma, navíc takhle důležitý,“ dodal kapitán týmu.

Zápas bude taky přehlídkou dvou legend. Za hradecké Lvi dosáhne na rekord Jakub Lev, který odehraje 594 zápasů v extralize bez přerušení. Za Severočechy je nejvýraznějším jménem Viktor Hübl, který za Vervu odehraje už čtrnáctou sezónu v řadě. Schází mu pouze devět bodů k tomu, aby se stal historicky nejproduktivnějším hráčem české extraligy a předstihl Petra Lešku.

Zápas proti Litvínovu začíná v šest hodin. Prodej vstupenek probíhá online, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Pro diváky stále platí, že musí dodržovat všechna platná protiepidemická opatření včetně ochrany dýchacích cest.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, hokej, Mountfield, Litvínov, prezidentský pohár, uznání, extraliga, základní část, diváci, kapacita, hala, atmosféra, HC Verva Litvínov, Mountfield Hradec Králové, Radek Smoleňák, HC Sparta Praha, Extraliga ledního ho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK může získat prezidentský pohár. V cestě mu stojí silný Litvínov  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.