Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přidá Mountfield rekordní devátou výhru v řadě? Šanci dostane v Litvínově, kde může utkání sledovat plná hala

Aktuální lídr extraligové tabulky hradecký Mountfield má na svém kontě osm výher v řadě. To se mu povedlo už podruhé v probíhajícím ročníku soutěže. Dnes má ale tým Tomáše Martince možnost zvýšit svůj náskok na druhý Třinec a přidat rekordní devátou výhru za sebou. V cestě mu stojí Litvínov. Duel na Zimním stadionu Ivana Hlinky začíná o půl šesté a sledovat ho může celá hala. Dneškem počínaje končí omezení divácké kapacity na hromadných akcích.

Vyhrát osmý duel v řadě se hradeckým hokejistům povedlo podruhé v letošním ročníku. Proti Kometě Brno to ale nebylo utkání úplně bez chyb. „Moc nám v Brně nešly nohy a ztráceli jsme ve středním pásmu puky. Henri ale chytal výborně, dal nám šanci zůstat v zápase a získali jsme tři body, což jsme potřebovali,“ vyzdvihl roli finského brankáře útočník Kevin Klíma.

V utkání se dařilo hlavně třetí útočné formaci. „Vždycky je lepší, když se člověk před play off dokáže usadit v nějaké formaci a najít tu správnou chemii. Sedli jsme si dobře, začalo nám to jít, což je směrem do další fáze klíčové,“ řekl Kelly Klíma.

Hradec dnes vyráží na led Litvínova, kde to proti domácím nebude mít jednoduché. Severočechům se daří a díky sérii čtyř výher jsou aktuálně mimo baráž. Kometu porazili na jejich ledě 5:1 a s přehledem si poradili i v Budějovicích, kde nadělili Motoru rovnou šest branek. V závěru základní části soutěže jsou tak ve hře o první desítku.

Verva hraje výborně, jsou na vítězné vlně a nebude to pro nás žádný lehký zápas. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně od první minuty,“ dodává hradecký útočník.

Duel bude o to zajímavější, že svou hráčskou kariéru měl s Litvínovem spjatou otec hradeckých dvojčat Petr Klíma. „Dříve jsem na stadion jezdil jako malý, když tam hrál můj táta. Nikdy jsem tam ale nehrál před fanoušky, takže se i na tuhle zkušenost těším,“ řekl 24letý Kelly.

A ještě v něčem bude dnešní duel pod Krušnými horami speciální. Od 1. března končí omezení počtu lidí na všech hromadných akcích a na hokej tak může znovu vyrazit plná hala. Fanoušci hradeckého Mountfieldu to naplno ocení při pátečním domácím utkání s Litvínovem. To se pod Bílou věží koná v pátek 4. března od šesti.

Ohodnoť článek

Štítky Mountfield, Hradec Králové, hokej, Litvínov, extraliga, utkání, kapacita, diváci, Klíma, baráž, základní část, soutěž, HC Verva Litvínov, Mountfield Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, Tomáš Martinec, Zimní stadion Ivana Hlinky, HC Kometa Brno, Madeta Moto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přidá Mountfield rekordní devátou výhru v řadě? Šanci dostane v Litvínově, kde může utkání sledovat plná hala  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.