Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sportovní hala Pouchov je hotová. Ode dneška slouží veřejnosti

Dvě tělocvičny, terasa pro diváky, moderní šatny i zázemí pro zaměstnance a sportovce. Tak zhruba by se dala popsat nová sportovní hala Pouchov v Hradci Králové. Otevřena byla dnes odpoledne. Hlavním uživatelem bude TJ Sokol Pouchov. Halu budou moct využívat i školy, univerzity nebo spolky.

Příběh nové sportovní haly začal u dřevěné stavby, která byla prakticky před rozpadnutím. Před dvěma lety město podepsalo smlouvu na stavbu nové společnosti. I přes drobné komplikace se ji nakonec podařilo postavit za 48,8 milionu korun.  

„Sportovní zázemí bylo v této lokalitě na Pouchově skutečně potřeba, stejně jako nově vybudovaná parkovací místa. Proto věřím, že mají z této stavby místní radost,“ řekl dnes přímo v hale primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Uvnitř nové budovy se nachází velká hrací plocha, která má rozměr dvou volejbalových hřišť. Kromě volejbalu je zde připravené hřiště i na basketbal nebo badminton. „Uvnitř haly je ještě jedna menší tělocvična, která má jednu zrcadlovou stranu. Vhodná bude pro cvičení menších skupin lidí,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Pro sportovce i personál jsou připravené šatny, sociální zázemí, úložné prostory nebo ošetřovna.  

Stavbaři se při stavbě haly museli vypořádat s celou řadou komplikací. Nejdřív to byla spodní voda, pak nesourodé podloží. Jeden z posledních problémů se objevil při stavbě parkoviště. Stavbaři v zemi nalezli kabely, které nezobrazovala žádná mapa ani nákres. 

„Fasáda tělocvičny je vyrobena ze sendvičových panelů, které jsou kladeny ve vertikálním směru. Dalším důležitým prvkem je využití dešťových vod, které jsou částečně akumulovány a částečně zasakovány. Vodu následně půjde využít na údržbu zeleně v okolí,“ řekl dnes stavbyvedoucí Zdeněk Vais.  

Kromě samotné tělocvičny na místě vzniklo i nové parkoviště pro 46 automobilů. Polovina, která určená pro návštěvníky a sportovce, je chráněna závorou. Druhá polovina podél silnice je určená pro širokou veřejnost.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky hala, sportovní, Pouchov, Hradec Králové, sport, sportoviště, tělocvična, otevření, nová, foto, galerie, volejbal, TJ, sokol, sportovní hala, Česká obec sokolská, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní hala Pouchov je hotová. Ode dneška slouží veřejnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.