Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budovu odlehčovací služby v Hradci Králové čeká kolaudace. Město už má i dodavatele IT techniky

Stavba nové budovy odlehčovací služby v Hradci Králové se chýlí ke konci. V březnu proběhne kolaudace a poté se do budovy začne stěhovat vybavení. Městu zbývalo vybrat dodavatele IT techniky, a i to se nyní podařilo. Do ostrého provozu by měla budova odlehčovací služby vstoupit ještě v první polovině letošního roku.

Stavba budovy odlehčovací služby začala v květnu roku 2020 a vyšla město na 115 milionů korun. Nyní v Honkově ulici probíhají dokončovací práce a během března by mělo dojít ke kolaudaci. „Zároveň se budoucí správce objektu ještě proškoluje v obsluze technických zařízení budovy,“ doplnil náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha (ODS).

V posledních měsících město uspořádalo několik výběrových řízení na dodavatele. „Máme již sjednané dodavatele stropního kolejnicového systému pro přepravu imobilních osob, pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem,“ řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Zbývalo vybrat ještě dodavatele na zajištění IT techniky. Do prvního kola se nikdo nepřihlásil, a tak se výběrové řízení muselo vypsat znovu.

Nyní jsme vysoutěžili dodavatele IT techniky za necelých 1,3 milionu korun. Jedná se tak o poslední vybavení, které jsme ještě museli pro budovu odlehčovací služby zajistit,“ dodal primátor.

Odlehčovací služba je pobytové zařízení, kam mohou rodiny přechodně umístit své blízké se zdravotním postižením nebo seniory, kteří vyžadují nepřetržitou péči. Projekt má pomoct rodinám, které o takové osoby pečují dvacet čtyři hodin denně. Zároveň má klientům poskytnout důstojné zázemí.

Budova bude mít kapacitu třicet pět lůžek. Prostory budou bezbariérové a uzpůsobené vozíčkářům i trvale ležícím pacientům.

Financování město částečně řeší pomocí dotace. „Dotace činí maximální možnou výši, a to 47,6 milionu korun včetně DPH. V blízké době budeme dokládat podklady k vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace,“ informovala náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová (ANO). 

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, odlehčovací služba, budova, stavba, kolaudace, IT, technika, dodavatel, soutěž, ODS, primátor, Jiří Bláha, Alexandr Hrabálek, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budovu odlehčovací služby v Hradci Králové čeká kolaudace. Město už má i dodavatele IT techniky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.