Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová loděnice v Hradci Králové už se rýsuje. Vybraná firma ji má postavit za necelých dvacet milionů

Kanoisté v Hradci Králové dostanou novou loděnici. Měla by ji postavit firma Redomo za bezmála dvacet milionů korun. Do soutěže na zhotovitele stavby se přihlásilo sedm zájemců. Město počítalo s investicí kolem 22 milionů korun bez DPH. Vítěze tendru musí ještě schválit zastupitelé.

Loděnice na pravém břehu Orlice u Slávie patří městu a v současné době ji využívá oddíl TJ Sokol Hradec Králové. Objekt pochází z dvacátých let minulého století a jeho stav je tak již nevyhovující.

Místo něj má vzniknout dvoupodlažní budova, která bude rozdělená na zázemí loděnice a na sklad lodí. Půjde o ocelovou konstrukci pokrytou dřevěným obkladem.

Naším cílem je vybudovat nové prostory, které budou splňovat všechny požadavky na moderní zázemí pro tento typ sportu a současné potřeby provozovatele,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Do soutěže se přihlásilo celkem sedm firem. Pět z nich se vešlo do cenového limitu dvacet dva milionů korun, který stanovilo město. "Asi ceny stavebních prací nepádí nahoru tak rychle nebo se trend mění," řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Vítěze tendru, firmu Redomo, musí ještě schválit zastupitelé na zasedání prvního března. Samotná stavba loděnice by pak mohla začít v létě a vše by mělo být hotové na jaře 2023.

Město chce na stavbu využít dotaci od Národní sportovní agentury. Podalo ji loni v září. „Dotace by mohla pokrýt až 70 procent způsobilých výdajů,“ potvrdila náměstkyně Monika Štayrová (ANO).

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, TJ Sokol, loděnice, zázemí, budova, projekt, tendr, investice, dotace, voda, vodáci, kanoista, REDOMO a.s., ODS, Sokol Nilfisk Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, Monika Štayrová, ANO 2011, Národní sportovn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová loděnice v Hradci Králové už se rýsuje. Vybraná firma ji má postavit za necelých dvacet milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.