Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město na půl roku zavře křižovatku Fortna v centru Hradce Králové. Je to opravdu dobrý nápad?

Město se rozhodlo, že na půl roku uzavře křižovatku Fortna v historickém centru Hradce Králové. Chce tak zkrátit dobu její rekonstrukce. Pro řidiče to bude znamenat komplikace v dopravě a složité objíždění. Omezení se dotkne i veřejné dopravy. Ačkoliv naše redakce obdržela tiskovou zprávu z radnice, zástupci jednotlivých zastupitelských klubů se nám nevyjádřili. Dnešní politická korida se věnuje právě Fortně.

Fortna v centru Hradce Králové bude půl roku neprůjezdná. Čeká ji přestavba na kruhový objezd

Strašák studentů v autoškole a špunt dopravy v odpoledních špičkách. I tak by se dala popsat nechvalně proslulá křižovatka Fortna v historickém centru Hradce Králové. S její přestavbou by se mělo začít v dubnu. Aby město zkrátilo dobu...

Otázka: Co si myslíte o kompletním uzavření křižovatky Fortna během rekonstrukce? Nezpůsobí to výrazné komplikace v dopravě? 

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Pavel Marek (ANO), Věra Žižková (KSČM), Martin Hanousek (Zelení), Pavel Vrbický (Piráti), Anna Maclová (Koalice pro Hradec).  


Zdeněk Fink (HDK) 

Nepochybně to nějaké problémy zejména v automobilové a autobusové dopravě způsobí. Jejich závažnost bude závislá na dobře vyladěných úpravách náhradních dopravních cest a dopravě v klidu (parkování). Variant je více. Bude také vhodné tlačit dodavatele ke zkrácení termínu. A to třeba i finančně. Mělo by to být i kritériem ve výběrovém řízení na něj. 

Alexandr Hrabálek (ODS) 

Chceme-li křižovatku rekonstruovat, a ona to potřebuje, pak ji skutečně musíme kompletně uzavřít. Uzavírka bude trvat asi 6 měsíců, vznikne zde nový kruhový objezd, budou opraveny i autobusové zastávky v její blízkosti sloužící jak MHD, tak i meziměstské autobusové dopravě, a navíc bude opraven i Moravský most. 

Uzavřeme-li tak významnou křižovatku v centru města, skutečně to výrazné komplikace v dopravě způsobí. S tím se ale nedá nic dělat. Je jisté, že oprava přispěje ke zlepšení dopravy ve městě, i když přinese po určitou dobu řidičům problémy. Stejně ale řidiči nahlíželi na rekonstrukce světelného značení při budování IDS a nyní pomalu poznávají jeho výhody. Nebude však omezen provoz MHD, pro kterou jsou již nyní vytipovány objízdné trasy.  

Jde tedy o jednu z řady dalších akcí, které se nám podaří realizovat a jsem rád, že naše město bude zase o něco hezčí a doprava o něco plynulejší. 

Souhlasíte s úplnou uzavírkou křižovatky Fortna v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo853 čtenářů

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Politická korida, Hradec Králové, Fortna, uzavření, doprava, omezení, rekonstrukce, kruhový, objezd, přestavba, objížďka, zastupitelský, klub, vyjádření, Pavel Marek, ANO 2011, Martin Hanousek, KSČM, Pavel Vrbický, Anna Maclová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město na půl roku zavře křižovatku Fortna v centru Hradce Králové. Je to opravdu dobrý nápad?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.