Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Víkend patří masopustním průvodům, degustaci čokolády a adrenalinu na kolech

Víkend bude ve znamení masopustu. Tradiční svátek, který značí začátek postní doby a bezprostředně předchází Popeleční středě, se bude v podobě masopustních průvodu masek slavit třeba v Rokytnici, Horním Maršově nebo v Hostinném. Milovníci čokolády budou ve svém živlu v Hradci Králové, kde se koná čokofestival a za adrenalinem můžete vyrazit na hory.

Už dvanáctý ročník masopustu se letos koná v Rokytnici v Orlických horách. Duch staročeských tradic ožije v sobotu 19. února na náměstí, odkud se vydá masopustní průvod masek na obchůzku městem. Akce startuje ve dvanáct hodin, sraz masek je na náměstí o půl hodiny dříve.

V sobotu se koná masopust i v Horním Maršově. Od jedenácti hodin do sedmi do večera je tady připraven bohatý program. Jste zváni na tradiční masopustní odpoledne plné zábavy, her a dobrého jídla. Čeká vás masopustní oběd, výroba masek a focení v kostýmech, žertovné soutěže, vystoupení sboru Berthold, masopustní průvod a soutěž o nejlepší masku. Dále se můžete těšit na divadelní představení, Karneval a vystoupení kouzelníka. Akce se bude odehrávat na Doteku, v Horním Maršově a v pohádkovém sále ZŠ Horní Maršov.

Masopust je v sobotu na programu taky v Hostinném od čtrnácti hodin na náměstí, kde dojde k zahájení a průvodu masek. Pro děti jsou připraveny masopustní dílničky. K dobrá náladě přispěje i folklorní soubor. Letošním tématem je připomínka 150 let od bourání městských hradeb. V rámci akce tak dojde také k symbolickému bourání hradeb. Připraven je i dětský kolotoč, jízdy vláčkem a pro dospělé vytápěný stan s country kapelou a zabíjačkové speciality.

Masopustní hledačku pořádá KRC Sedmikráska v sobotu v Hradci Králové v Jiráskových sadech. Akce je vhodná pro rodiny s předškolními dětmi. Ke hře potřebujete papír a tužku, případně mobil nebo dobrou paměť a chuť si hrát. V parku najdete sedm úkolů, za jejichž splnění získáte vždy jedno písmeno do tajenky. Začátek je u hlavního vchodu. Na konci každého zadání se dozvíte, kam se máte vydat dál. Za vyluštění odměny je od pořadatelů slíbená malá odměna.

Adrenalinový zážitek nabízí Chinese downhill MTB ve skiareálu Špindlerův Mlýn na Svatém Petru. Jedná se o zimní downhillový závod na horských kolech, který pořádá legendární český biker Michal Maroši. Dolů červenou sjezdovkou se při hromadném startu pustí na dvě stovky adrenalinových šílenců. Mezi převážně mužskou účastí se našla i sedmnáctka odvážných žen. Diváci mohou klání sledovat buďto přímo na svahu nebo v pohodlí přilehlé restaurace. Závod začíná po ukončení provozu na červené sjezdovce kolem čtvrté hodiny odpoledne. Následuje afterparty v Restauraci Sv. Petr.

Snový víkend čeká taky milovníky čokolády. V hradeckém Futuru se od pátku do neděle koná jedinečný čokoládový festival. Nabídne nejen nepočet ochutnávek, workshopů, degustací a stánkový prodej, ale i zábavné kvízy, soutěže a spousty dárků!

Night pohoto shooting se po roční pauze vrací na Benecko. Akce se koná v sobotu od 18 hodin na Kejnose na Benecku. Jste zváni na pohodovou akci v duchu ježdění, focení, gril baru, hudby a kamarádů. V 18 hodin program odstartuje otevřením baru a tetsováním překážek, skrze které budou skákat snowbordisté. Chybět nebude žonglování s ohněm, hořící zábradlí, skákání skrz obruč a after party s DJ´s.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, masopust, tradice, víkend, zábava, průvod, masky, závody, hory, kultura, maska, čokoláda, Horní Maršov, degustace, adrenalin, Popeleční středa, Postní doba, Hradec Králové, Rokytnice v Orlických horách, soutěž, Michal Maroši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend patří masopustním průvodům, degustaci čokolády a adrenalinu na kolech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.