Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Základní školu Husova v Jičíně čeká rekonstrukce. Dostane nová okna i fasádu

Radnice v Jičíně chce zrekonstruovat Základní školu Husova. Vedení města schválilo dokumenty, které budou podkladem pro výběr společnosti. Ta bude mít za úkol vyměnit okna a také fasádu. Na opravy má město v rozpočtu osm milionů korun. Většina prací je naplánována na letní prázdniny. Některé z nich ale přesáhnou i do začátku školního roku.

„Do 22. srpna 2022 má skončit výměna oken z ulic Husova a Fügnerova, takže třídy budou připraveny na návrat žáků. Do konce října pak budou probíhat zbývající práce,“ říká mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.  

Výměny se dočká fasáda směrem do ulic Fügnerova a Husova. Strana do dvora byla opravena nedávno. Zbytek budovy je ale v dezolátním stavu. „Do rohu objektu na křižovatce Husova a Fügnerova je vsazena památní deska K. V. Raise, na níž zhotovitel musí brát ohled, aby nedošlo k poškození,“ dodává Jireš.  

V rámci poslední rekonstrukce se podařilo zrevitalizovat zahradu a půdní učebny chemie a fyziky. Kromě toho vzniklo i několik nových učeben. Během připravované rekonstrukce se tak vymění všechna okna, kromě těch v nových učebnách.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky , Husova, rekonstrukce, okna, škola, základní, Jičín, fasáda, zateplení, oprava, okno, Karel Václav Rais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní školu Husova v Jičíně čeká rekonstrukce. Dostane nová okna i fasádu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.