Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žhavý popel hodili do plastové popelnice. V Lípě nad Orlicí kvůli tomu shořela kůlna

V Lípě nad Orlicí včera odpoledne shořela kůlna. Příčinou požáru byla nedbalost obyvatel domu, kteří vyhodili popel do plastové popelnice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a ochránili tak majetek za desítky tisíc korun.

Poplach se hasičům z Rychnova nad Kněžnou spustil na jejich základně v pondělí 14. února kolem druhé hodiny odpolední. Čtyři jednotky vyrazily k nahlášenému požáru kůlny do obce Lípa nad Orlicí.

Hasiči nasadili vysokotlaký proud vody a požár rychle lokalizovali. Hrozilo nebezpečí, že by oheň mohl přeskočit na vedlejší objekt. Z kůlny proto vynášeli dříví, aby mohli dohledat případná skrytá ohniska a vše uhasit. To se podařilo zhruba po hodinovém zásahu. Dohled nad požářištěm pak převzali dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí, Častolovic a Lípy nad Orlicí.

Příčinou požáru byla lidská nedbalost. Obyvatelé objektu totiž předtím vyhodili popel do plastové popelnice, která se následně vznítila. Vzniklá škoda byla předběžně stanovena na sto tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit další majetek, zejména vybavení dílny, v obdobné hodnotě.

V souvislosti s tímto případem hasiči opět připomínají, že popel ukládáme zásadně jen do nádob z nehořlavého materiálu.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Rychnovsko, Lípa nad Orlicí, požár, popel, kůlna, hasiči, nedbalost, škoda, zásah, popelnice, Rychnov nad Kněžnou, Týniště nad Orlicí, Častolovice

Žhavý popel hodili do plastové popelnice. V Lípě nad Orlicí kvůli tomu shořela kůlna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.