Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V minulém roce si lidé v Safari Parku adoptovali téměř dva tisíce zvířat. Zahrada si přišla na šest milionů

Adopční program Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem má za sebou rekordní rok. V rámci projektu si mohou lidé i společnosti adoptovat zvíře a finančně tím pomoct zahradě. V roce 2021 se podobných adopcí uskutečnilo 1 728. Od dobrovolníků tak zoologická zahrada získala 6,1 milionu korun.

„Rok oslav 75 let od počátku chovu zvířat ve Dvoře Králové pro nás byl složitý a provázely ho obavy. Tak masivní podpora veřejnosti je pro nás velkou poctou a moc si jí vážíme. Pomáhá safari parku překonat toto stále nelehké období,“ reaguje na rekordní čísla adopční podpory ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas

Rekordní adopční rok vyšel na 75. výroční založení zoologické zahrady. Zároveň je to 30 let od doby, co Safari Park program spustil. Tenkrát jako první v České republice. Lidé a společnosti nejčastěji adoptovali surikaty, hrošíky liberijské a také bodlíny.  

Úspěch mají i ostatní podpůrné akce zahrady  

„Obrovská zůstává i obliba další kampaně safari parku – Pozvi zvíře na oběd. V tomto případě zaznamenal safari park za rok 2021 přes 80 tisíc pozvánek do Grand Restaurantu Afrika,“ řekla mluvčí Safari Parku Zuzana Boučková. Celkově se jedná o částku přesahující 28 milionů korun.  

„Taková podpora veřejnosti je pro nás nesmírně důležitá. Například i díky ní se podařilo, i pro rok 2022, kdy očekáváme další prudký růst cen nákladů na provoz zahrady, udržet stejnou výši vstupného, jakou máme již několik let. To je v kontextu ostatních turistických cílů poměrně neobvyklé,“ uzavírá Přemysl Rabas.  

Z důvodu koronavirových omezení byl safari park od počátku roku až do 12. dubna 2021 zcela uzavřen. To znamenalo významný propad příjmů, který pokračoval již od roku 2020. Do současnosti provoz běží pouze za dodržení hygienických opatření vedoucích k omezení šíření onemocnění COVID-19. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Safari Park, Dvůr Králové, zoo, adopce, program, akce, rekord, statistka, finance, dobrovolník, 2021, ZOO Dvůr Králové, zahrada, Dvůr Králové nad Labem, Přemysl Rabas, Česko, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V minulém roce si lidé v Safari Parku adoptovali téměř dva tisíce zvířat. Zahrada si přišla na šest milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.