Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci se muselo vystěhovat několik klientů z domova důchodců ve Dvoře Králové

Ve Dvoře Králové nad Labem začalo velké stěhování 27 klientů do náhradního ubytování. Kvůli rekonstrukci domova budou dočasně bydlet v soukromém zařízení Vividus East. Po návratu na ně budou čekat nové koupelny a opravené interiéry.

Podle náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje Martiny Berdychové (Východočeši) bude klientům poskytnuta péče, na kterou jsou zvyklí. „Jsem ráda, že se nám pro klienty podařilo najít adekvátní prostory, které jsou v daném místě, v daném městě a nemusíme klienty stěhovat daleko,“ řekla náměstkyně.  

Hejtmanství počítá s tím, že cena za klienta by neměla přesáhnout 1,4 tisíce korun. Částka by měla být ve finále nižší. Řada klientů totiž sama přispívá na jídlo i pobyt. „Prioritou je zajistit našim klientům důstojné a bezpečné zázemí, a to Vividus East nabízí. Navíc budou ve stejném městě a postarají se o ně ošetřovatelé a ošetřovatelky, které znají,“ dodává Berdychová.  

Ve hře bylo i stěhování do internátů, nemocnic nebo jiných pobytových služeb. Kraj však nikde nenašel dostatečně vybavené zázemí. Většina těchto zařízení si totiž nechává rezervy kvůli pandemii COVID-19. 

„Jménem celého domova chci kraji poděkovat za výběr této varianty. Díky ní neklesne kvalita ani rozsah poskytované péče a naši klienti budou navíc nadále v kontaktu se známými zaměstnanci a ošetřovateli domova,“ řekla ředitelka Domova důchodců Dvůr Králové nad Labem Ludmila Lorencová

K rekonstrukci domova důchodců musel Královéhradecký kraj přistoupit po nečekané havárii na potrubí. Rekonstrukce bude probíhat ve třech etapách. Za rekonstrukci koupelen ve dvorském domově kraj zaplatí přes 16 milionů korun včetně DPH. Během stavebních prací dělníci kompletně vymění rozvody a stěny koupelen obloží velkoformátovými dlaždicemi.   

Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem má kapacitu 80 lůžek. K pokojům klientů patří 40 koupelen, další čtyři jsou společné. Zařízení nabízí pobytové sociální služby pro seniory. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem

Štítky domov, důchodců, Dvůr Králové nad Labem, rekonstrukce, klient, stěhování, sociální, služba, oprava, Královéhradecký, kraj, modernizace, domov pro seniory, Martina Berdychová, Královéhradecký kraj, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci se muselo vystěhovat několik klientů z domova důchodců ve Dvoře Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.