Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do okolí Stříbrňáku investují městské lesy čtyři miliony. V plánu je naučná stezka i lepší kvalita vody

I v tomto roce budou Městské lesy Hradec Králové pokračovat s revitalizací areálu u Stříbrného rybníka a jeho okolí. Zaměřit se chtějí na nové propojení kempu s městským okruhem, kvalitu vody nebo naučnou stezku. Na modernizaci mají čtyři miliony korun.

„Návštěvníci budou moci počítat s rozšiřující se nabídkou služeb i akcí v kempu, dojít by zde mělo také na vybudování nové cesty vedoucí z kempu s napojením na lesní okruh,“ říká mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Spojovací cesta chyběla především bruslařům, kteří museli od brány na okruh překonat několik metrů nepohodlného terénu.  

Vedle toho městské lesy chystají spolu s městem také dokončení lesního okruhu s napojením mimo hlavní silnici u Zděné boudy směrem k Lesnímu hřbitovu, obnovu tůně v přírodní památce Běleč – střelnice nebo rozšíření obory s jeleny. 

„Plánujeme vybudovat novou naučnou stezku pro děti z kempu k lesní tělocvičně, také chceme cestu z kempu napojit na lesní okruh. V letošním roce se chystáme ještě zaměřit na kvalitu vody v přírodním koupališti v areálu kempu,“ uvádí ředitel společnosti Městské lesy Milan Zerzán

Letošní investice budou navazovat na loňskou modernizaci  

Poslední hlavní sezonu zahájil areál u Stříbrného rybníku v květnu loňského roku. Do ní vstoupil s celou řadou novinek. Šlo například o letní kino, turistický vláček i zvýšení kapacity. „Loni v areálu kempu vzniklo také šest nových mobilhomů s celkem 24 lůžky," řekla Aneta Bůžková, která má na starosti marketing kempu. 

Od 1. ledna roku 2020 je správcem areálu společnost Městské lesy Hradec Králové. Jejím cílem je postupně změnit celý areál. Ten patří městu. Dlouhodobým plánem je například vybudovat vyhlídku s ubytováním v korunách stromů.  

Kromě toho městské lesy chystají například rozšíření obory s jeleny, z bývalé odchovny bažantů u Svinar chtějí udělat obůrku s divočáky nebo v bývalé těžebně písku Marokánka vystavět tůně pro živočichy. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 1. cestovní agentura

Štítky kemp, Stříbrňák, Stříbrný rybník, Hradec Králové, novinky, investice, městské, lesy, cesta, kvalita, voda, naučná, stezka, rok, sezona, naučná stezka, les, Městské lesy Hradec Králové, Běleč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do okolí Stříbrňáku investují městské lesy čtyři miliony. V plánu je naučná stezka i lepší kvalita vody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.