Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecká policie obvinila čtyři lidi a sedm firem z krácení daní za 44 milionů korun

Královéhradecká krajská policie obvinila čtyři lidi a sedm firem z krácení daní za 44 milionů korun při podnikání pracovních agentur. U obviněných policisté zajistili majetek za 43 milionů korun. Případ s názvem Canis policie začala vyšetřovat loni v červnu, kdy jej převzala od týmu boje proti velkým daňovým únikům Kobra.

"Obvinění ve věku 38 až 50 let společně optimalizovali daňovou zátěž u pěti společností, které působily na trhu jako pracovní agentury," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Do účetnictví agentur obvinění podle kriminalistů zahrnuli nepravdivé účetní doklady, které následně zařadili i do daňových přiznání k dani z přidané hodnoty a do kontrolních hlášení.

Podle detektivů tím obvinění uměle navyšovali celkovou výši přijatých zdanitelných plnění v daňových přiznáních, než jaká odpovídala jejich skutečnému podnikání. Na základě zfalšovaných daňových přiznání pak úřady agenturám v letech 2018 až 2020 vyměřily nižší daň z přidané hodnoty a státu tím vznikla škoda téměř za 44 milionů korun.

Jedna z obviněných firem, která počítala daně ostatním obviněným firmám, za tuto službu vystavovala faktury a jako svůj podíl si účtovala 30 procent z údajně ušetřené daně z přidané hodnoty. Policie takové jednání označila za drzost vůči státu.

U obviněných policie zajistila hotovost, majetek a peníze na různých účtech. V případě odsouzení obviněným hrozí pět až deset let vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, daně, Královéhradecký, kraj, krimi, krácení, podvod, finance, peníze, vyšetřování, policie, daň, DPH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká policie obvinila čtyři lidi a sedm firem z krácení daní za 44 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.