Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dál povede Eva Mikulková. Funkci obhájila na dalších šest let

Klicperovo divadlo v Hradci Králové povede i nadále jeho dosavadní ředitelka Eva Mikulková. V čele divadla má být dalších šest let. Funkční období Mikulkové mělo skončit letos v červnu, správní rada divadla proto v září 2021 vypsala konkurz na nového ředitele. Zřizovatelem Klicperova divadla jsou město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.

„Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, z nichž výběrová komise jednohlasně doporučila paní Evu Mikulkovou. Její formulace vize a poslání, které by divadlo v dalších letech mělo plnit a kam by mělo směřovat, komise vyhodnotila jako nejlepší ze všech přihlášených, stejně tak i její návrh koncepce řízení ekonomiky a rozvoje divadla na období příštích několika let,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Právě Hrabálek je členem správní rady Klicperova divadla a byl současně i členem výběrové komise. Předsedkyní správní rady divadla je i současná náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová (ANO). „I přes nelehkou situaci v době pandemie se jí daří vést divadlo správným směrem, a věříme, že to tak bude pokračovat i nadále,“ řekla náměstkyně.  

S dosavadním vedením divadla je spokojený i Královéhradecký kraj. „Pandemie ze všeho nejvíce nepřeje kultuře a pro divadla a další kulturní instituce je to mimořádně těžká doba, proto je dobře, že tým kolem paní ředitelky bude moci pokračovat v činnosti," uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu Martina Berdychová (Východočeši). 

Roční rozpočet Klicperova divadla při běžném provozu bez covidových omezení před pandemií byl podle zástupců divadla přibližně 70 milionů korun, loni 65 milionů korun. Divadlo finančně podporují zakladatelé - město Hradec Králové a Královéhradecký kraj a také ministerstvo kultury, přičemž město dotuje divadlo nejvyšší částkou. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Klicperovo divadlo

Štítky Eva Mikulková, Klicperovo divadlo, Hradec Králové, vedení, výběrové, řízení, ředitelka, ředitel, kultura, divadlo, správní rada, Královéhradecký kraj, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dál povede Eva Mikulková. Funkci obhájila na dalších šest let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.