Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Parkovací dům v areálu náchodské nemocnice začíná dostávat konkrétní obrysy. Hotový bude na konci května

Slibovaný a tolik potřebný parkovací dům v dolní části areálu Oblastní nemocnice v Náchodě už začíná dostávat konkrétní obrysy. Stavba začala loni v září a parkovací dům se 180 místy by měl být hotový na konci května. S investicí ve výši 49 milionů korun bez DPH pomáhá kraj, prozatím do stavebních prací nasypal deset milionů.

Projekt nabídne celkově zhruba 380 parkovacích míst pro pacienty a návštěvníky nemocnice. Kryté parkovací stání v třípatrovém objektu doplní ještě další dvě parkovací plochy v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a u pavilonu patologie. Ty přijdou na řadu hned po zahájení provozu parkovacího domu a budou stát dalších osm milionů korun.

Stavbu parkovacího domu provádí firma Geosan Group, která vzešla z výběrového řízení. "Stavební firma nejprve provedla výkop stavební jámy včetně odvozu zeminy. Jsou dokončené piloty a v současné době probíhají práce na základové desce, poté začne stavba svislé a stropní monolitické konstrukce," řekl mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechmann.

Náchodská nemocnice slouží spádové oblasti pro více než dvě stě tisíc lidí a je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem. Areál prochází v posledních letech rozsáhlou modernizací. V září 2020 kraj dokončil prvcní etapu investic za 1,4 miliardy korun bez DPH, když nechal postavil dva nové pavilony J a K. V druhé etapě se počítá s demolicí a následnou výstavbou pavilonu E a s rekonstrukcí pavilonu D. Kraj tady počítá s další investicí ve výši 580 milionů korun.

Zatímco v Náchodě stavba parkovacího domu už probíhá, v Hradci Králové zůstává nedostatek parkovacích míst u Fakultní nemocnice stále horkým bramborem, který si mezi sebou přehazují radnice, hejtmanství a okolní obce. Ve finále se budou muset zapojit všichni, je to ale pořád hudba budoucnosti. Nejdříve je nutné zrekonstruovat křižovatku Mileta, což by mělo být hotové příští rok. Teoreticky tak může stavba nového parkovacího domu začít nejdřív za dva roky.  

První schůzka ohledně parkovacího domu u hradecké nemocnice ukázala, že s tím bude spousta práce

O parkovacím domu u Fakultní nemocnice Hradec Králové toho místní slyšeli už hodně. Jeho stavba se řeší řadu let, ale na louce před areálem se zatím pořád ještě nekoplo do země. Před měsícem převzal iniciativu nad jeho přípravou Královéhradecký...

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Náchod, nemocnice, parkoviště, parkovací dům, investice, pavilon, návštěvník, pacient, kapacita, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací dům v areálu náchodské nemocnice začíná dostávat konkrétní obrysy. Hotový bude na konci května  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.