Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Meteorologové rozšiřují výstrahu. K silnému větru se může v hradeckém kraji přidat i sníh

Včera vydal Český hydrometeorologický ústav varování před silným větrem a tvorbou ledovek. Následně se k tomu přidalo i varování před sněhem. To je platné pro celou Českou republiku včetně Královéhradeckého kraje. Jeho platnost skončí až zítra v 18:00.

„V polohách přibližně nad 500 metrů očekáváme tvorbu sněhových jazyků,“ píšou meteorologové na svém webu. Na řadě míst může počasí komplikovat především dopravu. Některé vozovky mohou být dokonce nesjízdné a řidiči tak musí dbát zvýšené opatrnosti. Na horách je potřeba dodržovat pokyny Horské služby. Aktuální údržnost silnic v Královéhradeckém kraji lze sledovat na tomto odkazu.  

Varování před sněhem platí pro celý Královéhradecký kraj od dnešních 9:00. První stupeň bude v platnosti až do zítřejšího odpoledne.  

K tomu je dnes třeba počítat se silným větrem. Na některých místech našeho regionu může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině. „Je možné poškození stromů, lesních porostů a také menší škody na budovách,“ varují meteorologové. Výstraha před větrem platí v Královéhradeckém kraji do dnešních 17:00. 

Ohodnoť článek

Foto Davie Bicker | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, sníh, vítr, doprava, Královéhradecký, kraj, ČR, varování, výstraha, meteorologové, předpověď, Královéhradecký kraj, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové rozšiřují výstrahu. K silnému větru se může v hradeckém kraji přidat i sníh  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.