Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové spustila projekt Hledá se lékař

Lékařská fakulta (LF) Univerzity Karlovy v Hradci Králové zahájila projekt nazvaný Hledá se lékař. Cílem je upozornit na nedostatek lékařů a lékařek v zemi a motivovat studenty a studentky k tomu, aby si zvolili medicínu jako svůj studijní obor a budoucí povolání.

"Lékařské fakultě v Hradci Králové nejde jen o navyšování počtu uchazečů o studium medicíny, ale především o kvalitní uchazeče, kteří budou motivováni školu dostudovat a medicíně se věnovat. Proto fakulta přichystala kampaň, která může studentům a studentkám pomoci nalézt vnitřní motivaci ke studiu," uvedla Hana Živná z hradecké LF.

V ČR podle ní chybí více než dva tisíce lékařů a lékařek, minimálně třetina regionů řeší jejich nedostatek jak v ambulancích, tak i v nemocnicích. "Spolu se stárnoucí českou populací stárnou i lékaři. V některých specializacích se průměrný věk lékařů blíží 60 letům," uvedla Živná.

Základem jednotlivých částí webových stránek jsou videospoty, natočené speciálně pro tento projekt. Vznikla série spotů na čtyři základní po sobě jdoucí témata: Poslání, Věda, Dřina, Umění, uvedli autoři videí ze studia Moving Pictures. Podle zástupců fakulty návštěvníka postupně dovedou až na stránku, kde nalezne informace o studiu medicíny na LF v Hradci Králové.

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové byla otevřena v listopadu 1945. V současnosti má hradecká lékařská fakulta akreditovány magisterské studijní programy všeobecné lékařství a zubní lékařství, které lze studovat i v angličtině, a bakalářský studijní program ošetřovatelství. Absolventi magisterského studia všeobecného nebo zubního lékařství nebo příbuzných přírodovědných oborů mohou pokračovat v postgraduálním vzdělávání v doktorských studijních programech.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto LFHK

Štítky ČR, správa, vzdělání, školy, nemocnice, vysoké, Hradec Králové, lékař, lékařská fakulta, Univerzita Karlova, projekt, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové spustila projekt Hledá se lékař  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.