Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ulicemi Hradce Králové kličkoval řidič pod vlivem. Strážníkům nadýchal téměř tři promile

Alkohol za volantem není nebezpečný jenom pro samotného řidiče a jeho spolucestující, ale i pro ostatní účastníky provozu. S tím si pravděpodobně nelámal hlavu řidič bílé dodávky. Jeho jízda byla strážníkům podezřelá, proto se ho rozhodli zastavit. Nadýchal 2,91 promile.

Na zveřejněném videu je patrné, jak řidič projíždí Hořickou ulicí odkud prudce odbočuje do Wonkovy k budově městské knihovny. Tam už se rozsvítí světelná signalizace služebního vozu městské policie a řidič zastavuje.

„Muž za volantem reagoval na výzvy hlídky zpomaleně a jevil známky opilosti. Na dotaz, zda požil alkohol odpověděl, že neví,“ řekla mluvčí městské policie Veronika Ludvíková. Následná orientační dechová zkouška potvrdila, že pil. A ne málo.  

Hlídka zastavila vozidlo krátce před pátou hodinou odpoledne. Za předpokladu, že řidič pil průběžně už od oběda, musel vypít zhruba 15 jedenáctistupňových piv nebo 20 panáků tvrdého alkoholu. 

Pro podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky byla na místo přivolána i státní policie, která si řidiče převzala k dořešení.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky alkohol, řidič, promile, městská, policie, hlídka, kontrola, Hradec Králové, ulice, kličkoval, doprava, krimi, trestný, čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulicemi Hradce Králové kličkoval řidič pod vlivem. Strážníkům nadýchal téměř tři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.