Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár rodinného domu v Rychnově likvidovalo pět jednotek hasičů. Z oken šlehaly plameny

, aktualizováno 17. ledna 2022, 13:21

V neděli v 18:47 muselo vyrazit pět jednotek do Jiráskovy ulice v Rychnově nad Kněžnou. Na tísňovou linku byl ohlášen požár rodinného domu. Po příjezdu na místo z oken šlehaly plameny. Způsobená škoda se bude pohybovat minimálně v řádech statisíců. Nikdo však nebyl zraněn.

Nejvíce bylo požárem zasaženo přízemí domu, především kuchyně. Spaly a teplo však poškodily i další části budovy. Pod kontrolu se podařilo požár dostat krátce po 19 hodině. Poté bylo třeba vyhledat skrytý ohniska, prohlédnout objekt termokamerou a částečně rozebrat prohořelé stropy. Hasičům se také povedlo vynosit některé předměty.  

„Aby byl na místě dostatek vody k hašení, bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči na místě skončili těsně před 21. hodinou. Majitele domu prohlédla záchranná služba, zraněn však nebyl. „Byl mu nařízen dohlídka nad požářištěm,“ řekla mluvčí.  

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Rychnova nad Kněžnou, Solnice, Častolovic a Vamberka. 

"Příčinou požáru byla nedbalost při zacházení s lithium-iontovým akumulátorem (Li-Ion baterie). Požár vznikl jako následek neodborného zásahu do akumulátoru. V této souvislosti veřejnosti radíme, nemají-li uživatelé odbornou znalost a způsobilost, podobných neodborných zásahů by se měli určitě vyvarovat a dále by měli používat jen schválené napájecí zdroje," dodala odpoledne mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, jednotky, Rychnov nad Kněžnou, požár, rodinný, dům, škoda, vyšetřovatel, majitel záchranná, služba, rodinný dům, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár rodinného domu v Rychnově likvidovalo pět jednotek hasičů. Z oken šlehaly plameny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.