Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Městská veřejná doprava v Hradci Králové dostane nový odbavovací systém

Dopravní podnik Hradec Králové vysoutěžil společnost, která si vezme na starosti modernizaci stávajícího odbavovacího systému hromadné dopravy. Nový odbavovací systém by měl začít fungovat do 12 měsíců od podepsání smlouvy. Tedy nejpozději do 23. prosince letošního roku. Informoval o tom server HKCity.

Nový odbavovací systém by se neměl týkat pouze vozů hromadné dopravy. Kromě palubních počítačů, čtecích jednotek, audiohlásiče nebo palubních počítačů se mají instalovat i takzvané on-line zastávkové označníky. Ty budou na 11 vybraných zastávkách po celém městě. Cestující na ně narazí například na třídě Karla IV., třídě ČSA, Gočárově třídě nebo u zastávky Futurum. Dále by se mělo jednat o nové sčítání cestujících nebo vybavení prodejních míst a zázemí pro revizory.  

Zkušební provoz by měl trvat 30 dnů, následně systém přejde do ostrého provozu. Podle smlouvy to bude nejpozději na konci letošního roku.  

Zakázku na nový systém vyhrála společnost EMTEST, která ho v Hradci Králové provozuje od roku 2006. Její cena činí 24,9 milionu korun bez DPH. Mezi dalšími uchazeči byla společnost AŽD Praha a také BUSE, která realizovala stejný systém v Pardubicích. 

Tendr na nový odbavovací systém se Dopravnímu podniku a městu nedařilo dlouhodobě zrealizovat. Jde v pořadí o třetí soutěž, která byla vypsána. První byla vypsaná už v roce 2017. Všechny předchozí však Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil.  

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto F. Muhammad | Pixabay | Zdroj HKCity

Štítky MHD, Hradec Králové, odbavovací, systém, modernizace, soutěž, smlouva, DPMHK, autobus, karta, on-line, doprava, čtečka, veřejná doprava, Karel IV. Lucemburský, České aerolinie, AŽD Praha, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská veřejná doprava v Hradci Králové dostane nový odbavovací systém  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.