Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průměrné teploty nad nulou, sníh jen ojediněle. Počasí o víkendu nepřekvapí

Ideální podmínky pro rodinný výlet, návštěvu zoologické zahrady, výlet do přírody nebo lyžování. To všechno víkendové počasí umožní. Během soboty ani neděle v Královéhradeckém kraji neočekáváme výrazné změny. Průměrné denní teploty se budou držet nad nulou, sníh se objeví jen ojediněle.

Ještě dnes se budou průměrné teploty držet od čtyř do osmi stupňů v plusu. Během odpoledne se mohou vyskytnout slabé dešťové a ve vyšších polohách i sněhové přeháňky.  

Podobné počasí nás čeká i během první poloviny víkendu. Podle aktuální předpovědi bude většinou jasno nebo polojasno. „Ráno a později večer místy zataženo s nízkou oblačností nebo mlhy,“ uvedl za hradecké meteorology Jaroslav Tuček. Na některých místech se může přidat ojedinělé mrholení nebo slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi dva až pět stupňů nad nulou.  

V neděli už bude spíše zataženo a ojedinělé slabé sněžení se objeví především ve večerních hodinách. Ačkoliv v noci mohou klesnout teploty i na mínus čtyři stupně Celsia, přes den se dostanou k plus čtyřem.  

Dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu slibuje na příští týden průměrné denní teploty od bodu mrazu k plus pěti. V noci pak naměříme od plus jednoho k mínus třem stupňům Celsia. Je třeba očekávat i vydatnější přeháňky.  

Ohodnoť článek

Foto ivabalk | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, leden, zima, teplota, sníh, Královéhradecký, kraj, ČR, meteorologové, ČHMU, předpověď, výhled, sobota, neděle, Královéhradecký kraj, Jaroslav Tuček, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průměrné teploty nad nulou, sníh jen ojediněle. Počasí o víkendu nepřekvapí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.