Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Třináctiletá dívka utekla z domova. V teplákách ležela promrzlá na autobusové zastávce

Strážníci Městské policie Hradec Králové našli na zastávce ležet teprve třináctiletou dívku. Byla noc a teploměr ukazoval šest stupňů pod nulou. Dívenka na sobě měla jen tepláky a mikinu. Byla zmatená a podchlazená. Je však v pořádku.

„Podařilo se ji probudit, byla však velmi zmatená a komunikovala obtížně. Strážníci zkontrolovali její zdravotní stav, zabalili ji do deky a posadili do vozidla,“ řekla mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Jelikož byla dívenka podchlazená, na místo dorazili i záchranáři.  

Po chvilce se rozpovídala a prozradila, že se doma pohádala s rodiči. Proto utekla. Hlídce předala telefonní číslo na matku. „Žena pak s velkou úlevou sdělila, že dceru po celou dobu hledají,“ řekla mluvčí. Nakonec se tak dívka z rukou záchranářů vrátila přímo domů.  

Pro strážníky městské policie nešlo v posledních dnech o jediný případ. Před pár dny se na ně s pomocí obrátila matka teprve jedenáctiletého syna. Ten se jí ztratil v centru města. „Sdělila, že se do města přistěhovali teprve nedávno a má obavu, že netrefí zpět domů,“ řekla Kněžourová. Po necelé hodině pátrání našli strážníci chlapce na dětském hřišti v parku. I v tomto případě se dítě v pořádku vrátilo domů.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky Hradec Králové, holčička, mráz, útěk, hádka, domov, strážníci, městská, policie, tepláky, mikina, zastávka, promrznutá, pomoc, krimi, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctiletá dívka utekla z domova. V teplákách ležela promrzlá na autobusové zastávce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.