Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí strážníci darovali krev. Chtějí tak motivovat veřejnost a pomoct nemocnici

Heslu Pomáhat a chránit včera dostáli hradečtí strážníci. Celkem 16 policistů přišlo darovat krev do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Sedm z nich byli prvodárci. Policisté tím chtějí motivovat veřejnost k dárcovství a zároveň pomoct nemocnici se zásobami krve, kterých podle slov lékařů není nikdy dost.

Nedostatek krve v nemocnicích je celorepublikový problém. Své zásoby se snaží rozšiřovat taky Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Včera se jí s tím rozhodlo pomoct hned 16 strážníků městské policie v Hradci Králové. Sedm z nich darovalo krev úplně poprvé. Akce má za cíl motivovat ke stejnému kroku i veřejnost.

Městská policie v Hradci Králové má ve svých řadách spoustu strážníků, kteří jsou pravidelnými dárci krve, za což byli i oceněni plaketou doktora Jánského. Ve skupince, která darovala krev včera, je ale polovina střižníků, kteří jsou prvodárci. Chceme touto cestou motivovat k pravidelnému dárcovství a pomoct nemocnici s nedostatkem krve, „řekla tisková mluvčí MP Hradec Králové Eva Kněžourová.

Aktivitu policistů ocenili i samotní lékaři. Podle nich totiž dárců krve nikdy není dost. „Snažíme se budovat širokou základnu dárců, abychom v případě akutní vzniklé větší potřeby měli v portfoliu možnost výběru,“ uvedla Renata Kleinová z transfuzní oddělení Fakultní nemocnice HK.

Pokud o darování krve uvažuje kdokoli z řad veřejnosti, může se informovat na stránkách www.fnhk.cz/transf

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, policie, strážníci, dárci krve, Fakultní nemocnice, transfuzní oddělení, dobrovolníci, krev, odběr, zdravotnictví, nemocnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí strážníci darovali krev. Chtějí tak motivovat veřejnost a pomoct nemocnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.