Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odlehčovací služba Honkova v Hradci Králové začne fungovat na konci jara

Honkova odlehčovací služba v Hradci Králové je téměř dokončena. Provoz by měla zahájit během prvního pololetí letošního roku. V současné době město dokončuje vybavování interiérů a hledá společnost, která by připravila výpočetní techniku.

„Máme vysoutěžené dodavatele kolejnicového systému, který pomůže zajistit přesun imobilních klientů, dále pečovatelských lůžek, kancelářského nábytku nebo nastavitelné vany s bočním vstupem,“ řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). V současné době město pořizuje i zahradní nábytek za 1,1 milionu korun. Ten bude k dispozici do konce března.  

Ze stavebních prací je prakticky vše hotové. Dokončená je střecha, fasáda i sociální zařízení. „V interiérech jsou to už skutečně drobnosti, které ještě stavební firma dodělává. Montují se zde posuvné dveře, dodělávají se podlahové krytiny. Máme v podstatě téměř hotovo, během jara tak budeme moci řešit kolaudaci,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Před budovou je třeba ještě dokončit dlažbu na příjezdové cestě.  

Odlehčovací služba Honkova bude pobytové zařízení, kam budou rodiny moct umístit své blízké osoby se zdravotním postižením nebo seniory. Provozovatelem odlehčovací služby bude organizace Sociální služby města Hradec Králové. Za tímto účelem organizaci město založilo v minulém roce.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky odlehčovací služba, Hradec Králové, Honkova, nákup, vybavení, stavba, kolaudace, interiér, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odlehčovací služba Honkova v Hradci Králové začne fungovat na konci jara  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.