Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradecký kraj se připravuje na komplikace ve veřejné dopravě. Kvůli pandemii hrozí nedostatek řidičů

Královéhradecký kraj se připravuje na možnost, že budou chybět řidiči ve veřejné dopravě. Vysoká nemocnost řidičů autobusů a vlakových čet by mohla mít za následek rušení některých spojů. Podobnou situaci zažil například sousední Pardubický kraj.

Prioritou pro Královéhradecký kraj bude zajistit a udržet spoje, které vozí cestující do škol a zaměstnání. Bezpodmínečně nutné je také udržet linky, které jezdí do nemocnic a zdravotnických zařízení.  

„Všechny operativní změny ve spojích veřejné dopravy budeme publikovat na krajském webu a sociálních sítích Veřejné dopravy Královéhradeckého kraje. Cestující najdou aktuální informace také v mobilní aplikaci IREDO,“ říká radní Václav Řehoř (ODS) odpovědný za dopravu. 

V případě potřeby se mohou cestující obracet na informační linku centra IREDO 491 508 333. Dostupná je každý den od 4:30 do 23:30.  

Podobné komplikace musel řešit sousední Pardubický kraj. V době největšího výpadku řidičů na Orlickoústecko nevyjelo 32 autobusových spojů. Informovala o tom Mladá fronta. Pandemie postihla především odpolední a večerní spoje.  

Velkým problémem bylo předání informace cestujícím. Dopravce sice informoval o vyloučených spojích, cestující se však v informacích nevyznali. Informace na krajském webu vypadala například takto: „Dopravce nás informoval o předpokládaném neodjetí níže uvedených spojů: 700900/48, 49, 50, 51, 52, 53, 56.“ Až později se na webu objevil aktualizovaný seznam konkrétních zrušených linek.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky autobus, vlak, linkové, spoje, regionální, doprava, Královéhradecký, kraj, řidič, nemoc, pandemie, COVID-19, m zajištění, nedostatek, personál, Královéhradecký kraj, veřejná doprava, Pardubický kraj, IREDO, Václav Řehoř, ODS, Mladá fronta, okres Ústí nad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj se připravuje na komplikace ve veřejné dopravě. Kvůli pandemii hrozí nedostatek řidičů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.