Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z dřevěné sokolovny moderní hala. Na Pouchově v Hradci se už brzy otevře nové sportoviště

Sportovní hala na Pouchově v Hradci Králové se otevře s půlročním zpožděním na přelomu února a března. Stavbu zkomplikovaly problémy s vysokou hladinou spodní vody a kabely pod budoucím parkovištěm, se kterými se nepočítalo. Teď jdou stavení práce do finále. Radnice už schválila i ceny pronájmu.

Stavba haly, která začala v dubnu roku 2020, je jednou z hlavních současných investic města. Proměna původní dřevěné sokolovny, která šla k zemi, v moderní halu o rozloze dvou volejbalových hřišť, město vyšla na 49 milionů korun bez DPH. "Nyní stavební práce finišují, dokončují se parkovací stání," řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Původní plán byl otevřít halu pro veřejnost už v polovině loňského roku. To se nepovedlo vzhledem k neplánovaným komplikacím, které se během prací objevily. Stavbaři z firmy Stylbau se museli potýkat s vysokou hladinou spodní vody a nečekaně překládat kabely pod budoucím parkovištěm. To jediné ještě zbývá dodělat, aby hala mohla být zkolaudována.

První sportovci by si halu mohli začít užívat koncem února nebo začátkem března. Sportoviště je projektováno pro 45 cvičenců a 60 diváků. Provozovatelem budou Technické služby Hradec Králové, hlavním uživatelem pak TJ Sokol Pouchov, který má asi 350 aktivních sportovců. Halu budou využívat i školy pro tělesnou výchovu a další subjekty.

Radnice už taky schválila ceny pronájmu budovy. "Ceny jsou podle mě přijatelné. Pro školy činí zvýhodněný nájem 200 korun za hodinu za halu," řekl náměstek primátora pro majetek Pavel Marek (za ANO). Hodina nájmu velké tělocvičny vyjde dospělé sportovce na 600 korun a mládež na 400 korun, u malé tělocvičny to je 150 a 100 korun.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hrade Králové, Pouchov, hala, sportoviště, kolaudace, zpoždění, město, investice, parkoviště, kabely, stavbaři, Hradec Králové, Jiří Bláha, ODS, Pavel Marek, ANO 2011, Česká obec sokolská, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z dřevěné sokolovny moderní hala. Na Pouchově v Hradci se už brzy otevře nové sportoviště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.