Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejdřív usnul v nastartovaném autě uprostřed křižovatky, pak se pokusil ujet policistům

V neděli o půl čtvrté ráno si hlídka policistů všimla na křižovatce v obci Slavíkov stojícího osobního auta s nastartovaným motorem. Auto stálo přímo v křižovatce se zapnutým pravým blinkrem. Řidič seděl za volantem se sklopenou hlavou a na výzvu policistů vůbec nereagoval. Když se probral, pokusil se ujet.

„Probudil se, až když policisté otevřeli dveře a začali na něho mluvit,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Z počátku muž nereagoval a mluvit začal až po pěti minutách. Choval se však zmateně a mluvil zpomaleně. Během toho, co policisté ověřovali jeho totožnost, sešlápl plyn a pokusil se ujet ve směru k Horní Radechové.  

Honička netrvala příliš dlouho. O půl kilometru dál řidič narazil do opěrné betonové zdi. Ačkoliv chtěl v ujíždění pokračovat, auto zvládlo ujet zhruba 150 metrů. 

„Šestadvacetiletý řidič nadýchal 1,6 promile alkoholu a nepředložil řidičský průkaz. Neutrpěl žádná zranění,“ upřesnila mluvčí policie. Druhou dechovou zkoušku řidič odmítl, ale souhlasil s odběrem biologického materiálu.  

Škoda na voze byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Desetitisícovou škodu pak způsobil na zdi, do které narazil. Pokud rozbor krve prokáže přítomnost alkoholu nad jednu promile, čeká ho obvinění z trestného činu pod vlivem návykové látky. Za to může jít až na tři roky do vězení.  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Náchodsko, řidič, alkohol, nastartované, auto, video, foto, ujíždění, krimi, Slavíkov, Horní Radechová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejdřív usnul v nastartovaném autě uprostřed křižovatky, pak se pokusil ujet policistům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.