Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kradli kabely na železniční trati. Za ohrožení provozu může trojice zlodějů skončit na šest let ve vězení

Jičínští kriminalisté v těchto dnech obvinili dva muže a jednu ženu ze spáchání zločinu ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu krádež. Trojice loni v prosinci opakovaně kradla kabely na železniční trati mezi zastávkami Nemyčeves a Jičíněves. Hrozí jim šest let za mřížemi.

Dva muži ve věku 43 a 39 let společně se ženou ve věku 29 let loni v zimě odcizili telekomunikační kabely v délce jednoho kilometru na železniční trati mezi zastávkami Nemyčeves a Jičíněves. Opakovaně se k trati vraceli a za použití pákových kleští přeštípli a ukradli značnou část traťové linky. Na místo dojížděli automobilem značky Rover, kterým ukradené kabely odváželi. Za volantem většinou seděl starší z mužů, který má navíc zákaz řízení až do června roku 2023.

Trojice zlodějů způsobila škodu 45 tisíc korun „Kriminalisté obvinili tři osoby z ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě odsouzení trojici hrozí až šestiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí Eliška Majerová.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, železnice, kabely, zloději, trest, vězení, krádež, kriminalisté, policisté, Jičíněves, Nemyčeves, Rover

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradli kabely na železniční trati. Za ohrožení provozu může trojice zlodějů skončit na šest let ve vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.