Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Náchod má nové chráněné bydlení. Zázemí v něm najde šest klientů

Nové chráněné bydlení využije celkem šest klientů rokytnického Domova na Stříbrném vrchu. Nové bydlení má poskytnout zázemí klientům, kteří se o sebe zvládnou postarat sami.

„Dům je rozdělený na dvě samostatné bytové jednotky se třemi ložnicemi, společnou obytnou místností, kuchyňským koutem a sociálním zařízením,“ popisuje nové bydlení náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). Ze společenské místnosti se bezbariérovým přístupem dostanou klienti přímo na venkovní terasu.  

Jednopodlažní budova se nachází na okraji města Náchod. Má plochou zatravněnou střechu. Dodavatelská firma ji dokončila už v srpnu letošního roku. Následně ho bylo třeba objekt vybavit. To se podařilo dokončit ještě před koncem roku 2021. 

„Tento projekt je součástí procesu transformace sociálních služeb. Cílem je přesunout klienty, kteří jsou schopni se o sebe postarat s menší mírou podpory, z velkých ústavních zařízení do běžného prostředí. Měli by si najít práci a naučit se vést domácnost. Později by se mohli zcela osamostatnit a chráněné bydlení opustit,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky chráněné, bydlení, Královéhradecký, kraj, Náchod, klient, stěhování, Stříbrný vrch, sociální, služba, FOTO, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod má nové chráněné bydlení. Zázemí v něm najde šest klientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.