Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zasedla bezpečnostní rada kraje. Tématem byla připravenost na omikron

Koncem minulého týdne zasedla bezpečnostní rada Královéhradeckého kraje, kterou svolal hejtman Martin Červíček (ODS). Předmětem schůzky byla diskuse nad připraveností kraje na další zrychlení epidemie covid-19 v souvislosti s šířením varianty omikron. V tomto týdnu se očekává prudký nárůst nakažených. Kraj je v kontaktu s pracovníky kritické infrastruktury.

V současné době je podle hygieniků v regionu nová varianta nákazy zastoupena zhruba ve 20 procentech. Za posledních sedm dní (data k 7.1.) v kraji přibylo 1 998 nově nakažených.

V souvislosti s rizikem masivního šíření varianty omikron teď intenzivně jednáme o dalších krocích ve zdravotnictví, integrovaném záchranném systému, veřejné dopravě a dalších oblastech. Jsme v kontaktu s krizovými pracovníky obcí a zaslali jsme také apel na rozhodující firmy a organizace jako jsou vodárny, odpadové služby a další služby kritické infrastruktury, aby zvážily přijetí opatření, která zabezpečí služby a potřeby obyvatelstva a obecně chod celého regionu,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Bezpečnostní rada projednala také povinné testování, které bude od pondělí 17. ledna probíhat na pracovištích až dvakrát týdně. Od úterý 11. ledna dochází na základě nových vládních opatření ke změně v karanténě. Ta bude nově platit pouze pět dní.

Izolace nakažených koronavirem a karanténa jejich kontaktů se podle premiéra Petra Fialy (ODS) zkrátí na pět dní. Je to potřebné kvůli šíření nakažlivější varianty koronaviru omikron, řekl po dnešním jednání vlády. Ministr zdravotnictví...

V Královéhradeckém kraji za posledních sedm dnů (data k 7.1.) přibylo 1 998 nových případů nákazy covid-19, o týden dříve testy za stejnou dobu prokázaly 1901 nově nakažených. Mezitýdně se tak sedmidenní nárůst zvýšil o necelých sto nových případů. V krajských nemocnicích bylo 7. ledna ráno hospitalizováno 127 hospitalizovaných pacientů s covidem, z nich 27 na jednotkách intenzivní péče, před týdnem se v nemocnicích v kraji s covidem léčilo celkem 143 pacientů, 27 z nich na JIP.

V kraji se tak opět zvyšuje nabídka očkovacích míst. Aktuálně se v regionu očkuje na 11 místech v nemocnicích a dalších zdravotnických zařízeních. V regionu očkují ve svých ordinacích také praktičtí lékaři. O víkendu očkoval zájemce bez registrace mobilní očkovací tým na autobusovém nádraží v Nové Pace na Jičínsku. V Královéhradeckém kraji má alespoň jednu dávku očkování 63,5 procent obyvatel.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, hejtman, bezpečnostní rada, mikron, COVID-19, zdravotnictví, pacient, očkování, testování, nemocnice, rada, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zasedla bezpečnostní rada kraje. Tématem byla připravenost na omikron  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.