Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tento týden zůstanou teploty na bodu mrazu. Sněžit ale nebude

Z pohledu počasí tento týden nepřinese nic výjimečného. Teploty se sice budou držet mírně nad bodem mrazu, ale sníh meteorologové neslibují. Vlekařům tak bude muset stačit ten, co si vyrobí. I přesto se většina středisek v Královéhradeckém kraji vrací k normálu.

Ještě dnes se na některých místech mohou sněhové přeháňky objevit. Bude to jen ojediněle a v polohách nad 300 metrů. „Nejvyšší denní teploty se dnes budou pohybovat od mínus jednoho k plus dvěma stupňům Celsia,“ řekl za hradeckou pobočku meteorologů Jaroslav Tuček. V Krkonoších a Orlických horách bude i dnes přes den od mínus jednoho k mínus čtyřem stupňům.  

Tím to však se srážkami po zbytek týdne končí. Prakticky až do konce týdne se sice budou teploty v Královéhradeckém kraji pohybovat mezi mínus pěti až plus třemi stupni, vše ale bez srážek a sněhu. Týdenní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu slibuje převážně oblačnou oblohu. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí od mínus jednoho k mínus šesti stupňům. V dlouhodobém hledisku je možné, se sníh objeví v druhé polovině týdne.  

Teploty kolem bodu mrazu lákají na lyže  

Výhled počasí je dobrou zprávou především pro vlekaře. Řada areálů kvůli oblevě musela omezovat nebo dokonce rušit svůj provoz. Teploty kolem bodu mrazu alespoň dovolují zasněžovat opět se tak vracet ke klasickému provozu.  

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se o víkendu lyžovalo na 32 kilometrech sjezdovek ve všech šesti areálech. Kromě Pece pod Sněžkou se od víkendu lyžuje večer také na Protěži na Černé hoře a na Modřínu ve Velké Úpě. „Návrat zimního počasí přilákalo o víkendu zhruba deset tisíc lyžařů, další zhruba tisícovka byli pěší a návštěvníci běžeckých tras," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. V příštích dnech chce středisko zasněžovat další tratě. Na vrcholu Černé hory a nad Pecí pod Sněžkou je také upraveno 22 kilometrů běžeckých tras. 

Skicentrum Říčky v současnosti nabízí celou délku více než čtyř kilometrů sjezdovek. Na svazích je od 50 do 100 centimetrů sněhu. O něco slabší je sněhová pokrývka v Deštném v Orlických horách, kde se lyžuje na 3,5 z více než pěti kilometrů sjezdových tratí, v provozu jsou obě lanovky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto katya-guseva0 | Pixabay

Štítky počasí, týden, teplota, sníh, přeháňky, Krkonoše, Orlické hory, zima, leden, SkiResor, Černá hora Pec, lyžování, teplota tání, Královéhradecký kraj, Jaroslav Tuček, Černá hora, Český hydrometeorologický ústav, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden zůstanou teploty na bodu mrazu. Sněžit ale nebude  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.