Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za dobrým jídlem, za sportem i na výstavu fotek vás v kraji zavede nadcházející víkend

Nadcházející lednový víkend bude přát sportovním i kulturním akcím. V Hradci Králové mohou zájemci vyrazit na běžecké závody, v Harrachově zase sledovat juniory při závodech severské kombinace. V Safari parku poladíte svoje chuťové buňky a v broumovském klášteře si vyzkoušíte psaní husím brkem.

V královédvorském Safari pivovaru mohou návštěvníci až do konce února ochutnat jedinečné africké menu, každý týden z jiné oblasti. Putování po Africe začíná tento víkend v Maroku a končí v únoru na mysu Dobré naděje v Jihoafrické republice. Labužníci pomyslně urazí 36 tisíc kilometrů po stopách legendárních českých cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Během návštěvy budou lidé moct ochutnat tradiční a chuťově nesmírně zajímavá a atraktivní jídla. Organizátoři zájemcům doporučují udělat si předem rezervaci.

Ochutnat Afriku můžete v sobou i v Hradci Králové. U obchodního centra Atrium od 9 hodin budou moct zájemci ochutnat skvělé tropické ovoce, které vypěstovali drobní ugandští farmáři. Všechno bude tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie. V nabídce bude například i koření ze Zanzibaru nebo kvalitní čaj, džemy a mnoho dalšího. Vstupné je zdarma.

V Hradci Králové se v sobotu a v neděli vždy od 10 do 17 hodin koná výstava Příběh Draku 1958–2018. Výstava vypráví příběh 60leté historie Divadla Drak. Prostřednictvím vystavených loutek, fotografií, scénografických návrhů, ukázek z inscenací a dalších dobových materiálů zachycuje proměny drakovského divadelního jazyka a zároveň přibližuje nezaměnitelnou atmosféru divadla. Expozice se skládá z 31 zastavení věnovaných významným inscenacím, osobnostem nebo událostem v historii divadla, která jsou rozdělena do osmi tematických celků.

Do Hradce mohou zájemci vyrazit i za sportem. V sobotu od 9 hodin se na Smetanově nábřeží koná zimní výběh pro každého, Innogy Winter Run 2022. Připraven je individuální výběh na osm kilometrů a čtyři kilometry. Start je v 11 a ve 12 hodin. Děti poběží 400 a 800 metrů dle kategorií. Registrace bude probíhat před restaurací Náplavka. 

Harrachov bude o víkendu patřit juniorům FIS, kteří k nám zavítají v rámci juniorského závodu Youth Cup poměřit své síly v severské kombinaci. Mezinárodního závodu se zúčastní mládež od 13 do 17t let v areálu skokanských můstků u hotelu Skicentrum. Závody probíhají od 9 do 15 hodin.
 

Broumovský klášter láká na zábavné prohlídky středověké písárny pro malé i velké návštěvníky. Prohlídky se konají každou sobotu v 10 hodin. Rezervace nutná 1 hodinu předem! Přenesete se tady do středověku a vyzkoušíte si psaní husím brkem, broušení pergamenu, výrobu přírodních barev či vázání knih v unikátní klášterní písárně, která je běžně přístupná pouze školním kolektivům při vzdělávacích programech.

Výstava Czech Nature Photo 2021 se koná ve KCEV Krtek Srpávy KRNAP ve Vrchlabí. Nejlepší velkoformátové snímky českých fotografů přírody celého světa ze soutěže všech kategorií se vám představí od 7.ledna až do 22.února. Výstava je částečně viditelná zvenku, částečně přístupná každé úterý od 15 do 17 hodin, jindy po domluvě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, víkend, zábava, kultura, sport, Safari park, Afrika, Divadlo Drak, Broumov, klášter, Vrchlabí, fotky, Hradec Králové, Harrachov, Broumovský klášter, divadlo, jídlo, Jihoafrická republika, Maroko, Innogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za dobrým jídlem, za sportem i na výstavu fotek vás v kraji zavede nadcházející víkend  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.