Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náchod zrušil poplatek z pobytu. V krizi chce podpořit hotely a penziony

Město Náchod zrušilo pro letošní rok místní poplatek z pobytu. Chce tím podpořit ubytovatele, kteří jsou v době koronavirové epidemie postiženi poklesem zájmu o své služby. Poplatek pro letošní rok měl činit 20 korun za každý započatý den. Město od jeho placení ubytovatele kvůli dopadům epidemie osvobodilo již loni.

Prominutí poplatku v pondělí doporučili radní města a následně radniční odbor správy majetku a financování k tomu dnes vydal rozhodnutí z moci úřední z důvodu mimořádné události epidemie. Radnice odhadovala, že pokud by byla normální ubytovací sezona bez vlivu epidemie, mohla by za rok na poplatku vybrat kolem 150 tisíc korun.

Ostatní velká města v Královéhradeckém kraji k redukci či odpuštění poplatku z ubytování nepřistoupila. V Hradci Králové a ve Dvoře Králové nad Labem je poplatek 15 korun za osobu a započatý den, v Rychnově nad Kněžnou pět korun a v Jičíně a v Trutnově 20 korun.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, hotely, turistika, koronavirus, Náchod, poplatek, epidemie, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod zrušil poplatek z pobytu. V krizi chce podpořit hotely a penziony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.