Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž přišel na to, jak obejít dodání na dobírku. Ve finále mu hrozí pět let vězení

Sedmatřicetiletý muž z Hradecka přišel na to, jak si objednávat zásilky na internetu a nic za ně neplatit. Pomohla mu k tomu zkušenost, kterou nasbíral ve svém bývalém zaměstnání u jedné zásilkové společnosti. Pomocí systému totiž přepisoval hodnotu dobírky na nulu. Teď mu hrozí pět let vězení.

Na první pohled jde o originální nápad. Muž si vyzvednul podvodně objednané balíčky, které si nechal poslat na dobírku. Ty objednal na fiktivní jméno a následně se přihlásil do systému zásilek, kde upravil hodnotu dobírky. U výdejního okénka si pak nezaplacenou zásilku vyzvedl zdarma.  

„V současné době je muž obviněn ze dvou trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Tímto způsobem během necelých dvou měsíců, způsobil škodu za téměř 250 tisíc korun. Další zboží ve výši 70 tisíc korun se pokusil získat. Dva podvodné balíčky si ještě nevyzvedl. A s dalšími v ruce byl zadržen policisty.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Devanath | Pixabay

Štítky obvinění, zločin, krádež, zásilka, dobírka, podvod, policie, vyšetřování, Hradec Králové, Hradecko, dodavatel, systém, zásilková, firma, zaměstnavatel, Královéhradecký kraj, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Volfík

Pro P. Šindeláře. Třeba si objednal na dobírku auto.

Pátek, 7. ledna 2022, 19:41Odpovědět

Šípek Petr

Zákaz řízení? ať jsem četl, jak jsem četl, souvislost tohoto podvodu s řízením motorových vozidel jsem z článku nevyčetl. Nebo nám páni redaktoři něco zatajili...?

Pátek, 7. ledna 2022, 16:45Odpovědět

Muž přišel na to, jak obejít dodání na dobírku. Ve finále mu hrozí pět let vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.