Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za modernizaci stadionu Hronov zatím zaplatil pět milionů korun. Celková cena bude daleko vyšší

Modernizace víceúčelového stadionu s okolím za 68 milionů korun v lokalitě Hedvábnice v Hronově na Náchodsku zatím vyšla na pět milionů korun. Práce začaly v září 2021 a hotovo by mělo být na konci letošního roku. Úpravy rozsáhlého území na jižním okraji města u výpadovky na Náchod jsou největší investiční akcí šestitisícového Hronova za posledních 20 let.

"Práce začaly zemními a demoličními pracemi. Byl odstraněn stávající hlavní objekt s tribunou a zázemím. Na jeho místě vznikne větší budova, která bude mít podobné využití, tedy bude sloužit jako zázemí pro sportovce a veřejnost," řekl starosta města Petr Koleta (ANO).

Během prací se podle něj objevily komplikace, které vedly ke zpoždění projektu. "Objevilo se nestabilní podloží, to se muselo vyřešit. Průzkumné sondy při přípravě projektu to neodhalily. Základy nové budovy by se měly začít budovat v lednu, jak to počasí dovolí," řekl Koleta.

Sportovní areál projde zásadní proměnou. Hlavní plocha fotbalového hřiště sice zůstane stejná, ale přibudou například dvě nová tréninková fotbalová hřiště, tři hřiště pro volejbal, dětské hřiště, atletická dráha nebo tribuna přibližně pro 150 diváků. Hlavní objekt bude větší, bude v něm například zázemí pro fotbalisty, volejbalisty, atletiku, využívat ho budou moct i školy a veřejnosti. Součástí modernizace areálu bude také zhruba 40 nových parkovacích míst včetně autobusového stání. Podél areálu bude kvůli bezpečnosti návštěvníků nový chodník.

"Dříve oddělovala areál od příjezdové silnice do města nevzhledná betonová zeď. Nový průhledný plot umožní pohled do zmodernizovaného sportovního areálu. Bude to důstojný vstup do města," dodal Koleta.

Stavební práce zajišťuje plzeňská společnost Vysspa Sports Technology, která vzešla z výběrového řízení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Hronov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hronov, Petr Koleta, Náchod, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za modernizaci stadionu Hronov zatím zaplatil pět milionů korun. Celková cena bude daleko vyšší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.