Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Safari park ve Dvoře Králové nad Labem hlásí rekord. Loni ho navštívilo nejvíc lidí za posledních 12 let

Safari park ve Dvoře Králové hlásí rekordní návštěvnost. V loňskem roce sem i přes covidové uzávěry přijelo nejvíc lidí za posledních dvanáct let. Královédvorská zoo patří v kraji tradičně k nejnavštěvovanějším turistickým cílům. K loňské nadprůměrné návštěvnosti významně přispělo příjemné letní počasí a také kvůli covidu stále komplikované cestování do zahraničí.

Navzdory tomu, že byla zoo loni kvůli covidovým restrikcím uzavřená od 1. ledna do 12. dubna, návštěvnost vzrostla meziročně o 21 procent na 543 772 lidí. Byla tak nejvyšší za posledních 12 let. "Jde o jeden z nejlepších výsledků za posledních 20 let. Jsme velice vděční jak za obrovskou podporu veřejnosti v době, kdy byl safari park zavřený, tak i za to, že se k nám po otevření tolik návštěvníků přijelo podívat," uvedl ředitel Safari parku Přemysl Rabas.

Plný provoz, včetně otevření pavilonů, kempu a hotelu, zahrada zahájila 24. května. I v předchozím roce 2020 byl Safari park několikrát uzavřen. Tehdy byla podle vyjádření ředitele Přemysla Rabase naprosto zásadní podpora ze strany veřejnosti. Dárci zoologické zahradě věnovali přes třicet milionů korun, podpora od státu činila čtyři miliony korun. Provozní rozpočet na rok přitom činí 200 milionů korun. Dalším zásadním příjmem pro zoo je provozní dotace od Královéhradeckého kraje, což je 61 milionů korun ročně.

Safari park se specializuje na Afriku. Návštěvníky zoo loni lákala na přebudovanou venkovní expozici hrochů či na opravený pavilon hrošíků se dvěma mláďaty narozenými po 15 letech. „K nadprůměrné návštěvnosti významně přispělo příjemné letní počasí, kdy zoo v červenci a srpnu navštívilo téměř 289 tisíc lidí. Také jsme posílili propagaci na sociálních sítích a vysokou návštěvnost přičítáme částečně i fakt, že cestování do ciziny bylo kvůli epidemii stále s komplikacemi“, uvedla mluvčí zoo Zuzana Boučková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem, zoo, Safari park, návštěvnost, rekord, Rabas, ředitel, covid-19, uzávěra, počasí, ZOO Dvůr Králové, Přemysl Rabas, Afrika

Safari park ve Dvoře Králové nad Labem hlásí rekord. Loni ho navštívilo nejvíc lidí za posledních 12 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.