Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na D11 auto v protisměru, spící opilec v kontejneru a požár sauny. Taková je bilance letošního Silvestra v kraji

Letošní silvestrovské oslavy se v Královéhradeckém kraji obešly bez větších komplikací. Policejní hlídky řešily především drobné potyčky a slovní útoky. Na D11 museli zastavovat auto v protisměru, vyprošťovali spícího opilce z kontejneru a hasiči hasili požár sauny a pyrotechniku, která vzplála. Co do počtu výjezdů šlo o standartního Silvestra.

Od 18 hodin posledního dne roku 2021 do novoroční šesté ranní policisté v kraji zaznamenali na tísňové lince téměř stovku různých oznámení. "Některá oznámená narušení občanského soužití se po příjezdu hlídky na místo ani nepotvrdila. K vážnějšímu narušení veřejného pořádku nedošlo. Společným jmenovatelem řady událostí, k nimž policisté vyjížděli, byl alkohol," uvedla mluvčí policie Magdaléna Vlčková

Zhruba hodinu po půlnoci policisté vyjížděli na dálnici D11, kde museli zastavovat auto jedoucí v protisměru. "Dechová zkouška i test na návykové látky vyšel u řidičky negativně," uvedla mluvčí.

Jeden z případů, kde svou roli sehrál alkohol, se stal ve dvě hodiny ráno na Jičínsku. Opilý muž si prý potřeboval odpočinout a hlavu se rozhodl složit v kontejneru na odpad. Z něj mu pak přivolaná hlídka musela pomáhat. "Po příjezdu hlídky byl předán spolubydlícím“, uvedla mluvčí.

Pestrého Silvestra ale neměli pouze policisté. Hasiči vyjížděli v pátek odpoledne k požáru sauny v Bartošovicích v Orlických horách. Pět jednotek hasičů nakonec úspěšně zkrotilo požár s odhadovanou škodou 750 tisíc korun. Při události se naštěstí nikdo nezranil. V Hradci Králové hasiči v noci na několika místech likvidovali požáry krabic od zábavní pyrotechniky a kontejnerů. Poslední zásah roku 2021 pak měli ve Smiřicích na Hradecku, kde hořeli túje.

Několik výjezdů zaměstnalo i více složek záchranného integrovaného systému najednou. V pátek a v sobotu ráno zasahovali policisté, hasiči i záchranáři u čtyř dopravních nehod na Hradecku, Jičínsku a Trutnovsku. V závěru víkendu se pak hlídky zaměřily na dozor na silnicích. Spousta lidí se totiž vracela domů z hor. Policisté kontrolovali především to, zda řidiči před jízdou nepili alkohol nebo nepožili jiné nedovolené látky.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, silvestr, oslava, alkohol, policie, hasiči, záchranáři, potyčka, opilec, D11, požár, sauna, nehoda, kontejner, Dálnice D11, okres Jičín

Na D11 auto v protisměru, spící opilec v kontejneru a požár sauny. Taková je bilance letošního Silvestra v kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.