Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilá zraněná žena v Broumově na Silvestra napadla a zranila dva zdravotnické záchranáře

Opilá žena z Broumova na Náchodsku napadla a zranila dva zdravotnické záchranáře, kteří ji asi hodinu po silvestrovské půlnoci přijeli pomoci s jejím zraněním. Šlo o nejvážnější incident související se zásahy zdravotnických záchranářů při silvestrovských oslavách v Královéhradeckém kraji.

Oba napadené zdravotníky ošetřili lékaři na chirurgii v Broumově. "Utrpěli pohmožděniny hrudníku, krku a obličeje a ve službě museli být vystřídáni," dnes řekl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Čtyřiatřicetiletá žena podle záchranářů utrpěla úraz v opilosti. "Od počátku byla verbálně agresivní a při transportu do nemocnice nečekaně kopanci a údery pěstí zaútočila na záchranářku, kterou následně doslova vykopla ze sanitky,"dodal Novák. Žena zaútočila i na řidiče sanity, který své kolegyni přispěchal na pomoc. Ženu zvládla až přivolaná policejní hlídka.

O silvestrovské noci zdravotničtí záchranáři v kraji zasahovali hlavně ve větších městech a v horských střediscích. Proti běžné noční službě měli zhruba dvojnásobný počet výjezdů.

"Nejčastěji vyjížděli k různým nevolnostem, úrazům a intoxikacím. Zábavná pyrotechnika i letos způsobila několik zranění, naštěstí pouze nezávažného charakteru. Jednalo se vesměs o úrazy v oblasti ruky a obličeje," uvedl mluvčí.

Jinak se Silvestr obešel bez narušení pořádku

Silvestrovské oslavy v Královéhradeckém kraji se podle policie obešly bez vážnějšího narušení veřejného pořádku. Zhruba hodinu po půlnoci policisté vyjížděli na dálnici D11 zastavit auto jedoucí v protisměru. V souvislosti s oslavami příchodu nového roku policisté evidovali hlavně potyčky, slovní rozepře či výtržnosti.Hasiči v kraji v pátek a dnes do 06:00 vyjížděli k 29 událostem. Zasahovali například u požáru sauny, nehod a u menších požárů odpadu a zábavní pyrotechniky.

Od 18:00 posledního dne roku 2021 do dnešních 06:00 policisté v kraji zaznamenali na tísňové lince téměř 100 různých oznámení. Za stejnou dobu na přelomu let 2020 a 2021 policisté přijali na tísňové lince 58 oznámení a o rok dříve 71 oznámení.

"Některá oznámená narušení občanského soužití se po příjezdu hlídky na místo ani nepotvrdila. K vážnějšímu narušení veřejného pořádku nedošlo. Společným jmenovatelem řady událostí, k nimž policisté vyjížděli, byl alkohol," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Auto jedoucí po dálnici v protisměru se policistům podařilo zastavit. "Dechová zkouška i test na návykové látky vyšel u řidičky negativně," uvedla mluvčí. Po 03:00 policisté také vyjížděli ke střetu auta se zvěří na Jičínsku.

Zhruba dvě hodiny po půlnoci policisté vyjížděli na Jičínsku k opilci, který usnul v kontejneru na odpad. "Po příjezdu hlídky byl předán spolubydlícím. Uvedl že si chtěl odpočinout a záhy patrně usnul," uvedla mluvčí. U řady zásahů policisté spolupracovali s hasiči, záchranáři a strážníky.

Hasiči měli poslední zásah roku 2021 ve Smiřicích na Hradecku, kde likvidovali požár několika tújí. První zásah roku 2022 obstarali hasiči z Nové Paky, kteří vyjeli dvě minuty po půlnoci k dopravní nehodě v obci Horka u Staré Paky na území Libereckého kraje.

Do Bartošovic v Orlických horách v pátek odpoledne vyjelo pět jednotek hasičů k požáru sauny. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škodu hasiči odhadli na 750.000 korun, příčiny ohně vyšetřují. V Hradci Králové hasiči v noci na několika místech likvidovali požáry krabic od zábavní pyrotechniky a kontejnerů. V pátek a dnes do rána pomáhali u čtyř dopravních nehod na Hradecku, Jičínsku a Trutnovsku.

Policie upozornila na to, že dnes a v neděli se zaměří na dozor na silnicích. Očekává větší provoz, jak se lidé budou vracet z rekreací a oslav domů. Policie bude u řidičů kontrolovat zejména požití alkoholu či jiných nedovolených látek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, zábava, zdraví, policie, záchranná, zranění, Nový rok, Královéhradecký, silvestr, Broumov, Královéhradecký kraj, požár, Ivo Novák, okres Náchod, okres Jičín

Opilá zraněná žena v Broumově na Silvestra napadla a zranila dva zdravotnické záchranáře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.