Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po tragickém požáru v Jičíně v nemocnici zemřela i čtrnáctiletá Míša. Lidé se rodině snaží pomoct skrze sbírky

Po tragickém požáru bytu ve Školní ulici v Jičíně zemřela i čtrnáctiletá dívka, která byla letecky transportována do Prahy. S informací přišla jedna z organizací, která vyhlásila sbírku na pomoc rodině. 20. prosince na místě zemřela jednaosmdesátiletá žena.

Hořet začalo kolem půl páté odpoledne. Na místo nakonec dorazily čtyři výjezdové skupiny záchranářů. „Z bytu jsme dostaly dvě osoby. Obě byly předány do péče zdravotníků,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová. Do akce byl nasazený i záchranářský vrtulník, který přiletěl z Hradce Králové.  

Z bytu se obě ženy dostaly ve vážném zdravotním stavu. „Od počátku byl jejich stav vážný a obě musely být našimi posádkami ihned resuscitovány,“ řekl mluvčí záchranářů Ivo Novák. Resuscitace se nakonec podařila u čtrnáctileté dívky. Záchranáři ji proto naložili do vrtulníku. Ten ji ve vážném stavu a na plicní ventilaci přepravil do nemocnice v Motole.  

Na pomoc čtrnáctileté Míše založila oblastní charita Jičín sbírku. „Deset minut před požárem mluvil pan Kabát se svojí dcerou Michaelou, které je 14 let. Měli se sejít odpoledne ve městě. Za deset minut volala Míša svému tatínkovi znovu. Hysterie, pláč, bezmoc. Do místnosti se valil kouř, Míša nevěděla, co se děje a co má dělat,“ píše charita na svém webu.  

Lidé mohou stále přispívat na číslo účtu 325 1288 399 / 0800 s variabilním symbolem 907. 

Nejde o jedinou sbírku. S pomocí přišla i organizace Znesnáze21.cz. „Žádná slova nejsou dost dobrá, která by něco vylepšila, napravila, či vrátila. Držím Vám moc a moc palce, bojujte v životě dál, ony by si to přály,“ napsal anonymní dárce, který rodině přispěl deset tisíc korun. V této sbírce se doposud podařilo vybrat 173 tisíc korun.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Královéhradeckého kraje

Štítky Jičín, tragédie, požár, vrtulník, transport, dívka, Praha, hasiči, sbírka, finance, zemřela, Motol, rodina, Ivo Novák, Fakultní nemocnice v Motole, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Po tragickém požáru v Jičíně v nemocnici zemřela i čtrnáctiletá Míša. Lidé se rodině snaží pomoct skrze sbírky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.