Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnešní noc nabídne teploty vysoko nad nulou. Půjde o nejteplejší Silvestr v novodobé historii

Letošní Silvestr nabídne jarní teploty a ohňostroj bez deště. Podle aktuální předpovědi bychom v noci mohli naměřit mezi pěti až deseti stupni. Půjde o jeden z nejteplejších Silvestrů v novodobé historii. Ochlazovat se začne až o nadcházejícím víkendu.

Poslední den roku 2021 bude v Královéhradeckém kraji teplotně nadprůměrný. V maximech se rtuť teploměru dostane mezi 9 až 12 stupňů Celsia. „Očekáváme zataženo až oblačno. Během dne přechodně až polojasno,“ řekl za hradeckou pobočku meteorologů Jaroslav Tuček.  

Ve znamení vysokých teplot bude i silvestrovská noc. O půlnoci by se mohla průměrná teplota v Čechách pohybovat od 5 do 10 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku pak od 4 do 8 stupňů. Ohňostroj si pak lidé užijí prakticky bez přeháněk.  

Minulý rok byl Silvestr také bez výrazných srážek, průměrná teplota se však pohybovala kolem pěti stupňů. V roce 2019 jsme naměřili tři stupně. O rok dříve byla rtuť teploměru na čtyřce. 

Od roku 2000 tepleji na Silvestra nikdy nebylo. Podle serveru in-počasí naposledy během Silvestra klesla teplota pod bod mrazu v roce 2016. Tenkrát lidé měřili v průměru kolem mínus dvou stupňů.  

Relativně vysoké teploty nabídne i nadcházející víkend. V sobotu se budou pohybovat od 8 do 12 stupňů Celsia, v neděli pak od 4 do 8 stupňů. Nový rok bude převážně oblačný až zatažený. Přeháňky se přidají zejména na horách. Déšť a mrholení i v nižších polohách nás čeká během druhé poloviny víkendu.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels | Pixabay | Zdroj údaje ČHMU

Štítky počasí, silvestr, noc, ohňostroj, přeháňky, teplota, poslední, den, průměr, teplotní, historie, ČHMU, ČR, Královéhradecký, kraj, prosinec, zima, stupeň Celsia, Jaroslav Tuček, Česko, Královéhradecký kraj, Morava, Slezsko, moderní dějiny

Dnešní noc nabídne teploty vysoko nad nulou. Půjde o nejteplejší Silvestr v novodobé historii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.