Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová omezení opět dopadnou na restaurace. Je to katastrofa a velké zklamání, tvrdí provozovatelé

Nová vláda včera oznámila nová proticovidová opatření, která se opět dotknou i provozovatelů restaurací. Silvestrovských oslav se může zúčastnit maximálně padesát lidí, mezi stoly musí být rozestupy a u stolu mohou sedět maximálně čtyři lidé. Je to katastrofa a velké zklamání, tvrdí někteří restauratéři.

Mnohé restaurace hlásí úbytek hostů už od listopadu, odkdy se neznávají testy jako důkaz bezinfekčnosti. Prosinec je pro gastronomické provozy tradičně vrcholem sezony, kdy jsou díky vánočním a novoročním večírkům nejvyšší tržby. Nová protiepidemická opatření, která včera vláda přednesla, přinesou podle mnohých provozovatelů naopak další propad tržeb.

"Kvůli opatřením jsme od listopadu přišli o veškeré předvánoční večírky, které jsme měli nasmlouvané a teď tohle. Doufali jsme, že nám to Silvestr trochu zachrání. Jsme restaurace v nájmu. Je to katastrofa," řekl Jiří Špás provozní královéhradecké restaurace Černý kůň.

Od nové vlády, kterou ve volbách volil, podobný krok neočekával. "Myslel jsem, že s novou vládou se bude blýskat na lepší časy. Pro mě je to ohromné zklamání. Připadá mi, jako by chtěli zlikvidovat malé podnikatele," dodává Špás.

Vláda včera krom jiného schválila, že od 29. prosince do 2. ledna se akcí, večírků a silvestrovských oslav bude moci účastnit nejvýše padesát lidí. Mezi stoly v restauracích musí být rozestupy a hosté musí být u stolů usazeni tak, aby od lidí u vedlejšího stolu byly alespoň ve vzdálenosti 1,5 metru. Lidé také musí mít nasazený respirátor a sundat ho mohou jen při konzumaci. Při vstupu je taky nutné dezinfikovat si ruce.

U stolu mohou sedět jen čtyři lidé, pokud nesdílí společnou domácnost, pro ty pak omezení neplatí. Doteď byl limit šesti hostů u jednoho stolu. Provozovatelé stravovacích podniků musí ověřovat, zda mají hosté potřebné doklady, a to prostřednictvím QR kódů aplikace Tečka. Budou probíhat častější kontroly. Stravovací zařízení, bary a kluby musejí mít do 25. prosince zavřeno mezi 22 hodinou a pátou ranní.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky restaurace, omezení, covid-19, vláda, opatření, provozovatelé, silvestr, tržby, hosté, rozestupy, otevírací doba, stůl, katastrofa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nová omezení opět dopadnou na restaurace. Je to katastrofa a velké zklamání, tvrdí provozovatelé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.